Ganduri de copil, Angela Stroe, Neverland

Ganduri de copil, Angela Stroe, Neverland
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2014

DESCRIERE

Cartea intitulata Ganduri de copil se adreseaza, in primul rand tuturor copiilor, nu doar celor pasionati de lectura. De asemenea, se adreseaza profesorilor si parintilor care prin intermediul literaturii doresc sa ii stimuleze pe copii atat in arta creatiei, cat si in dezvoltarea imaginatiei si a culturii.

Doamna Andreea STROE, profesor de limba si literatura romana, la Scoala Gimnaziala,, Constantin Savoiu” din Targu-Jiu, in calitate de coordonator al acestei lucrari, a fixat ca obiectiv principal in primul rand, unul dintre obiectivele propuse in cadrul activitatilor didactice din scoala, si anume: stimularea creativitatii, a gandirii si a memoriei, prin imbogatirea vocabularului elevilor cu expresii frumoase, dar si prin crearea bunei dispozitii.

Dezvoltarea capacitatii de exprimare scrisa a elevilor va fi dobandita atunci cand la sfarsitul clasei a V-a, pe de o parte elevii vor fi capabili sa redacteze lucrari scurte pe o anumita tema, urmarind sau nu un plan stabilit anterior, iar pe de alta parte vor manifesta interes pentru redactarea unui text. Ca sa dobandeasca aceste competente, elevii trebuie sa desfasoare cateva activitati specifice de invatare si anume: exercitii de alcatuire a unui plan de idei pentru un text propriu; exercitii de redactare a unui text dupa un plan simplu construit de elevi sau dat de profesor (compunerea imaginativa – povestirea; relatarea unor fapte si intamplari); exercitii de redactare a unui text, pornind de la cuvinte date; alcatuirea de compuneri dupa un suport vizual; exercitii de redactare in contexte si in scopuri variate; activitati de scriere imaginativa care sa valorifice creativitatea elevilor; activitati de scriere reflexiva (jurnal, relatarea unor fapte si intamplari) in care sa-si expuna opiniile/sentimentele proprii etc.

In structura acestei culegeri de texte literare create de elevi, profesorul coordonator a respectat tematica prevazuta in clasele de gimanziu. Astfel, creatiile elevilor clasei a V-a A de la Scoala Gimnaziala,, Constantin Savoiu” din Targu-Jiu au diverse teme: copilaria, cartea, mama, anotimpurile, lumea inconjuratoare (florile, natura, animalele) si desigur, sarbatorile, un prilej de mare bucurie pentru copii. Consideram ca lucrarea de fata va fi de un real folos cititorilor de toate varstele si indemnam elevii sa exerseze in continuare pentru a reusi sa atinga performanta.

 

Numar pagini: 66
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2014

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.