Gandirea ideii de metoda

Preț: 101,45 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Lucrarea se leaga de volumul editat in aceeasi formula pe tema educatiei, Educatia diferentiata la Aristotel si in dezbaterea contemporana (Editura Paideia, 2022), si cuprinde studii si texte aferente menite sa ilustreze drumul spre ideea de metoda si felul in care acesta devine un referential filosofic esential pentru dezvoltarile teoretice in stiinte. Cele patru cercetari din volumul de fata privesc: formarea ideii de metoda la Parmenide si urmarile ei in filosofia clasica prin Platon si Aristotel (Ion Bansoiu); refacerea ideii cu sensul de indrumare si indreptare a mintii, mai ales in epoca moderna (Gheorghe Vladutescu); sensul indrumator pe care il ia „necesitatea  normativista” in logica si dinspre logica si ireductibilitatea ei la cea metafizica (Mircea Dumitru); inceputurile grecesti ale metodei in etica (Vasile Morar). Ele pot fi notate ca patru contributii interesante, noi si valoroase la intelegerea metodei si a metodologiilor prin racordarea lor la „ideea de metoda”.

Tematica plina de dificultati este tratata de profesori ai Universitatii din Bucuresti, deosebit de avizati, asa cum urmeaza:

Metoda pentru indreptarea si indrumarea mintii, prof.univ.dr. Gheorghe Vladutescu, membru al Academiei Romane;

Despre normativitatea logicii. Logica in calitate de Organon si Canon, prof. univ. dr. Mircea Dumitru, membru al Academiei Romane;

Metoda in etica: inceputuri, prof. univ. dr. Vasile Morar;

Gandirea ideii de metoda la vechii greci, prof. univ. dr. Ion Bansoiu, Universitatea din Bucuresti.

Volumul reprezinta o lucrare de mari dimensiuni, care cuprinde si textele de referinta analizate. Autorii folosesc traduceri atat din limbile clasice, cat si din textele de referinta din limbile moderne.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0594 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.