Fragmentele stoicilor vechi Volumul I - Zenon si discipolii lui Zenon - Editie bilingva - Hans von Arnim

Fragmentele stoicilor vechi Volumul I - Zenon si discipolii lui Zenon - Editie bilingva - Hans von Arnim
-20%
Preț: 55,20 lei
69,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 504
Categoria: Tratat

DESCRIERE

„Prin prezenta editie bilingva ne propunem sa facem accesibil cercetatorilor filozofiei antice, studentilor si publicului roman interesat de filozofie unul dintre cele mai valoroase instrumente de studiu al patrimoniului gandirii grecesti– lucrarea Stoicorum Veterum Fragmenta (1903–1905), prin care Hans von Arnim a realizat, pentru reconstituirea operelor pierdute ale stoicismului vechi, ceea ce contemporanul sau Hermann Diels realizase pentru inceputurile filozofiei grecesti prin celebra sa culegere Fragmentele presocraticilor. La mai bine de un secol de la aparitie, culegerea lui Arnim isi pastreaza relevanta si actualitatea.

Urmand structura culegerii lui Arnim, acest prim volum este dedicat fondatorului scolii stoice, Zenon din Kition, si discipolilor sai, iar urmatoarele doua vor fi dedicate lui Chrysippos. Volumul I incepe cu traducerea prefetei latinesti a lui Hans von Arnim– de fapt o micromonografie dedicata celor mai dificile probleme ale surselor filozofiei lui Chrysippos, in care perspicacitatea, spiritul critic si precizia neegalata a demonstratiilor dau o impresionanta marturie despre nivelul filologiei clasice germane aflate la apogeul infloririi sale.“ (Filotheia BOGOIU si Cristian BEJAN)

„In lucrarea de fata am schitat un tablou pe cat am putut de precis si complet al filozofiei lui Chrysippos, iar lui Zenon si Cleanthes le-am atribuit numai cele cuprinse in sursele care ii citeaza nominal; continutul primului volum va fi deci clarificat prin celelalte doua care-i urmeaza. Tot ceea ce mi-am propus a fost sa asez fundamentele pe care sa se sprijine cercetarile ulterioare in aceasta directie. Caci am alcatuit aceasta culegere de fragmente doar pentru a inlesni accesul la substanta propriu-zisa a traditiei stoice.“ (Hans von ARNIM)

Nr. de pagini: 504
Anul aparitiei: 2016
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.076 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.