Forta femeilor in sport

DESCRIERE

Proiect realizat in colaborare cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Unul dintre atuurile Romaniei in tabloul european si global il constituie rezultatele obtinute in sport. Dar pozitionarea noastra in topurile lumii din acest punct de vedere datoreaza extrem de mult si contributiilor feminine. Prin urmare, al patrulea volum din seria dedicata de Andreea Paul romancelor contemporane reuneste marturiile a peste 80 de femei care au avut performante remarcabile in sport sau au fost legate intr-un fel sau altul de sportul feminin autohton. In prima parte a cartii aflam povestile unor romance cu rezultate exceptionale in gimnastica, atletism, canotaj, scrima etc., de la Nadia Comaneci la Elisabeta Lipa, de la Iolanda Balas la Gabriela Szabo, de la Ana Maria Branza la Andreea Raducan. In a doua parte privim lucrurile din punctul de vedere al unor importante antrenoare ce, de-a lungul timpului, au modelat copii talentati care au ajuns apoi sportivi de performanta. Partea a treia e dedicata jurnalistelor din presa sportiva de la noi, multe dintre ele scriind pentru prima data la persoana intai, despre propria cariera si despre experientele lor profesionale, perspectiva ce intregeste imaginea femeilor fara de care sportul romanesc ar fi fost mult mai sarac.

„Imi doresc ca acest volum sa contribuie la schimbarea celor doua realitati actuale care insotesc performanta sportului feminin. In primul rand, in prezent, sportul feminin este mai putin popular decat cel masculin, in pofida rezultatelor fenomenale in sportul de elita international; in al doilea rand, nu exista niciun motiv pentru care aceasta situatie sa continue. Daca acceptati aceste premise, sportul feminin ofera pietei o multime de noi oportunitati de crestere a calitatii vietii, oportunitati comerciale si noi performante sportive, o multime de noi perspective pentru reimaginarea mediului sportiv romanesc.” (Andreea Paul)

„Imi doresc ca aceste povesti ale campioanelor din sportul romanesc sa devina inspiratie pentru generatiile urmatoare. Au demonstrat ca nimic nu se poate realiza in viata fara pasiune, munca, perseverenta si iubire pentru ceea ce faci.” (Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman)

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0961 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.