Formele fundamentale ale angoasei. Studiu de psihologie abisală. A 36-a ediţie

Formele fundamentale ale angoasei. Studiu de psihologie abisală. A 36-a ediţie
-20%
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-707-038-0
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 256
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Angoasa aparţine inevitabil vieţii noastre. Luând mereu chipuri noi, ea ne însoţeşte de la naştere până la moarte. Istoria umanităţii lasă mereu să se vadă noi şi noi încercări de a o stăpâni, a o diminua, a o învinge sau a o lega. În aceste direcţii au făcut eforturi magia, religia şi ştiinţa. [...] Rămâne o iluzie să credem că putem trăi o viaţă fără angoasă; ea ţine de existenţa noastră şi este o reflectare a dependenţelor noastre şi a cunoaşterii condişiei noastre de muritori. Putem numai încerca să dezvoltăm forţe care să i se opună: curajul, încrederea, cunoaşterea, puterea, speranţa, smerenia, credinţa şi iubirea. Acestea ne pot ajuta să admitem angoasa, să ne confruntăm cu ea şi să o învingem mereu. Trebuie să privim cu scepticism acele metode, indiferent de natura lor, care ne promit că ne eliberează de angoasă; acestea nu sunt pe potriva realităţii condiţiei umane şi trezesc speranţe iluzorii.

Fritz Riemann

Fritz Riemann (1902-1979) a studiat psihologia si s-a format ca psihanalist, devenind unul dintre întemeietorii Institutului pentru Cercetari Psihologice si Psihoterapie din München. A activat ca psihoterapeut si psihanalist formator. Datorita meritelor sale a fost numit membru de onoare al Academiei Americane de psihanaliza. -«Formele fundamentale ale angoasei-» este cea mai cunoscut? carte a sa. Faptul ca a ajuns la 36 de editii într-o cultura mare cum este cea cea germana face inutil? orice recomandare.

Titlul original: Grundformen der Angst. Eine tiefenpsychologische Studie, 36. Auflage
Publicată de: Ernst Reinhardt Verlag München, 2003
Limba originală: germană
Traducere de: Roxana Melnicu
Revizuirea traducerii: Vasile Dem. Zamfirescu

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.078 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.