Foc de tabara cu Hristos inviat la malul marii

DESCRIERE

Intr-un foc de tabara afli imaginea unei vieti. Pregatirea rugului, aprinderea focului, izbucnirea lui, flacarile inaltate pana la cer, scanteile jucause care plutesc, precum o puzderie de licurici, deschiderea intru taina a celor din jurul lui... La sfarsit, jarul cu lumina lui palpaitoare, adunand in el povestea arderii entuziaste si jubilatorii, a comunicarilor starnite. Chiar si dupa stingere, focul ramane aprins in inimile bucurate ale celor ce l-au vegheat. Se adauga intru invesmantarea in lumina a fiintei. Apostolul Iubirii ne spune cum Hristos ii asteapta la mal pe apostoli cu „jar pus jos si peste pus deasupra, si paine” (Ioan 21, 9). Jar, peste, paine – toate preparate de El, toate cu incarcatura testamentara. A fost tabara tihnita a unei ultime cine a lui Hristos cu ucenicii Lui. O cina a Invierii, ca si cea de la Emaus.

Din cuprins:
De ce merg la biserica.../ Cate ceva despre suferinta noastra cea de toata viata/ Sub pecetea Crucii/ Tainic si smerit se arata Pruncul Hristos in fiecare prunc/ Nasterea Domnului – copilarie si poezie/ Invierea – pragul unei lumi voioase, a frumusetii mantuite si a tainelor supreme…/ Tainica noapte de tainica nunta/ Foc de tabara cu Hristos inviat la malul marii/ Duhul Sfant, Inspiratorul frumusetii si al oricarei intelepciuni/ Ingerii – slujitorii nostri cei de toata viata/ Binecuvantatul Parinte Benedict/ Parintele Iulian Stoicescu/ Bartolomeu Valeriu Anania – un ierarh carturar impetuos in toate cele, dar mai ales intru ale Duhului/ Paul Gherasim la umbra Boltii de lumina/ Liliana Ursu sau poeta care dainuie in lumina

APARITIE:2021
ISBN:978-973-136-803-0

PAGINI:328
FORMAT: 13x20 cm

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.095 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.