Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa

PRP: 17,40 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 14,62 lei
Diferență: 2,78 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-681-349-5
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 208

DESCRIERE

Cuprins: Timpul foamei - Barbari si romani - Carnea celor puternici - Piinea (si vinul) lui Dumnezeu - Ghiftuirea si postul - "Terra et silva" - Da-ne noua astazi piinea noastra cea de toate zilele - A minca mult si bine - Gastronomie si foame - O Europa carnivora? - A minca de post - Abundenta saracilor - Ferocitatea burgheza - Mutatii ale gustului - Droguri vechi si noi - Cartoful, intre agronomie si politica - Alimentatie si populatie - Revansa carnii - O hrana pentru toate anotimpurile - Placere, sanatate si frumusete

Descriere:
Traducere de Elena Caraboi. Ce istorie poate naste conflictul dintre politica si economie in privinta cartofului? Citi dintre noi s-au gindit ca e posibila o istorie care porneste de la modul in care oamenii se hranesc? Analizind modul de alimentatie al omenirii de-a lungul vremii, Massimo Montanari demonstreaza tocmai existenta unei astfel de istorii - o istorie a foamei si abundentei, în care si imaginarul joaca un rol decisiv; o istorie care nu vrea nicidecum sa fie "altfel" sau "alternativa", caci tocmai in virtutea centralitatii sale existentiale, istoria alimentatiei curge in strinsa sintonie cu "celelalte" istorii, determinindu-le si fiind determinata de ele.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0766 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.