Fiziologia Sangelui (Daniela Badea)

Fiziologia Sangelui (Daniela Badea)
-12%
Preț: 33,57 lei
38,15 lei (-12,01%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Monografia "Fiziologia sangelui" reprezinta o sursa de documentare rapida si actuala in domeniul fiziologie] sanguine, oferind date noi din literatura de specialitate. Lucrarea ofera o imbinare a noilor date de flziologle moleculara sanguina cu notiuni practice de evaluare a unor constante hematologice, incercand sa explice mecanismele flziologice care mentin homeostazia sanguina.
Mecanismele care stau la baza formarii elementelor figurate sanguine sunt extrem de complexe, necesitand cunoasterea proceselor de proliferare, diferentiere si maturare, prin prisma interrelatiilor celula-celula si celulamicromediu hematopoietic.
Materialul prezentat este structurat in 15 capitole, realizand o concentrare si sistematizare echilibrata a notiunilor legate de fiziologia elementelor figurate sanguine, incercand sa imbine notiunile fundamentale actuale cu cele practice. Consideram ca modalitatea de prezentare, numeroasele scheme, figuri si legende sa faciliteze intelegerea materialului prezentat si sa capteze cititorul.
Lucrarea se adreseaza in primul rand studentilor in medicina pentru care fIZiologia reprezinta un fundament indispensabil in intelegerea noutatilor stiintifice ce vor veni. Monografia poate fi utila si unor categorii de medici rezidenti si specialisti care doresc sa-si actualizeze cunostiintele de fiziologie sanguina.

Autorii

Cuprins:

Capitolul 1. Sangele-functii, proprietati fizico-chimice
Capitolul 2. Plasma sanguina
Capitolul 3. Hematopoieza normala
Capitolul 4. Seria eritrocitara
Capitolul 5. Hemoglobina
Capitolul 6. Metabolismul fierului
Capitolul 7. Anemiile - Generalitati
Capitolul 8.  Grupele sanguine si transfuzia de sange
Capitolul 9. Explorarea seriei eritrocitare
Capitolul 10. Seria leucocitara
Capitolul 11. Imunitatea
Capitolul 12. Explorarea seriei leucocitare
Capitolul 13. Seria megacariocito-trombocitara
Capitolul 14. Hemostaza fiziologica
Capitolul 15. Explorarea hemostazei


Autori: Daniela Badea, Veronica Sfredel, Mihail Badea
Anul aparitiei: 2017
Nr. pagini: 256

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.