Finante publice. Modele de analiza si studii de caz

Finante publice. Modele de analiza si studii de caz
-5%
Preț: 40,85 lei
43,00 lei (-5%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Finante-banci

DESCRIERE

Lucrarea de fata se adreseaza in primul rand specialistilor din domeniul financiar-bancar, contabil, dar si studentilor ce se pregatesc in aceste domenii. Autorul si-a propus sa le ofere o sistematizare, cu un mare grad sintetizator, a problemelor fundamentale implicate de finantele publice ale unui stat in general, ale Romaniei, in special.

      In acest scop dezvoltarile obiectuale ale finantelor publice sunt precedate de cateva module conceptual-teoretice menite sa edifice cititorul asupra a aceea ce reprezinta finantele publice in societate, respectiv in dinamica dezvoltarii ei. Raspund unei asemenea cerinte capitolele ce se refera la conceptul si continutul finantelor publice, mecanismul si politica financiara. Continuarea, care reprezinta esentialul, de fapt, determinantul utilitatii lucrarii se materializeaza in probleme ca: sistemul cheltuielilor publice cu tot ceea ce este legat de ele (destinatie, eficienta), sistemul resurselor finantelor publice cu larga dezvoltare a impozitelor ca principala sursa financiara, imprumuturi si, evident, cu ampla abordare - sistemul bugetar.

      In toate tratarile se disting, ca parte constitutiva, motivarea si operarea in diferite spatii geostatale (cu oprire aparte la Romania) se asociaza si determinarile istorice) in rezolvarea continutului metodologiei specifice.

      Socotim datorie morala sa amintim ca abordarile problemelor sintetic mentionate se bazeaza pe lucrarea de referinta in domeniu - „Finante publice", editia a IV-a, coordonata de renumitul specialist, academicianul lulian Vacarel.
      Ne exprimam speranta ca, in aceasta forma, lucrarea satisface cerintele specialistilor carora le este adresata, dar totodata si ale studentilor.

Autorul

An aparitie 2009
Nr. de pagini 384
Format 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.068 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.