Fiinta si proces in ontologia lui Noica - Andrei-Dragos Giulea

Fiinta si proces in ontologia lui Noica - Andrei-Dragos Giulea
-20%
Preț: 15,20 lei
19,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

A construi un sistem filozofic inseamna, in fapt, a incerca sa spui povestea legata a lumii. Cartea lui Andrei-Dragos Giulea este incercarea de a spune povestea noiciana a lumii din orizontul in care insusi Noica s-a asezat spre a-si construi propria ontologie. Pentru Noica, fiinta nu este ceva sublim, atemporal si incoruptibil, ceva asezat undeva, dincolo de lume, ci ea este chiar ordinea, adica chiar modelul dupa care realitatile lumii se afla intr-un necurmat proces. Termenul-cheie al cartii de fata este cel de proces. Fiinta lumii este proces, este devenire, si de aceea totul in acest univers, de la mintea umana si pana la galaxii, poate fi descris in termeni de proces si de model ontologie.
Teza de doctorat a lui Andrei-Dragos Giulea se inscrie in efortul actualei generatii de filozofi de a intelege ontologia lui Noica. In fond, cum insusi autorul ei afirma, nucleul gandirii noiciene poate fi surprins eel mai bine de versul eminescian: "In orice om o lume isi face incercarea". Acest vers reprezinta forma concentrata a unei viziuni ontologice pe care lucrarea de fata o analizeaza amanuntit.

Editia: 1
Data editiei: 2005
Format: 13*20 cm
Numarul de pagini: 240
ISBN: 973-50-1067-4

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.