Ferragosto

Ferragosto
-23%
Preț: 16,17 lei
21,00 lei (-23%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Proza Diversa

DESCRIERE

,, Planul meu era sa-i arat Alessandrei ca dragostea ei pentru mine nu este distructiva in sine, ca are un loc in economia vietii ei, ca  dragostea  si munca nu sunt incompatibile, ca  dragostea noastra, prin urmare, nu este nebuneasca. Sugerandu-i sa petrecem un timp la Venetia, aveam aerul ca vreau sa-si termine studiul despre teatrele in secolul al XVIII-lea, despre care imi vorbise la Bath, cand ne plimbam prin Henrietta Park. O incitam sa  creada ca viata de zi cu zi impreuna cu mine este suportabila, ca nu ne vom pierde tot timpul in excesele corpurilor si ale cuvintelor. De altfel, Bath era un pas pe calea ratiunii. Dar eu ce urma sa  fac? (Antoine COMPAGNON)
 

Antoine COMPAGNON este profesor, teoretician si istoric literar specializat in literatura franceza. Nascut pe 20 iulie 1950, la Bruxelles, fiul generalului Jean Compagnon si al lui Jacqueline Terlinden, absolvent al Scolii Politehnice si, ulterior, doctor in litere, este considerat in present unul dintre cei mai valorosi critici literari pe plan mondial, mostenitor si totodata critic al structuralismului si, in particular, un pastrator al traditiei initiate de Roland Barthes. Profesor de literatura franceza la Universitatea Paris-Sorbonne (Paris IV) si la Universitatea Columbia din New York, face parte din 20006 din Inaltul Consiliu pentru Educatie si a fost numit profesor la College de France.

In vara lui 2012, publica o cronica pe France Inter intitulata Un ete avec Montaigne, insotita, spre deliciul publicului de elita, de lectura actorului Daniel Mesguish. Ea va da nastere altor volume extrem de incitante, care se vor dovedi un success de librarie incepand din vara imediat urmatoare, Un ete avec Proust (2013) si in 2014 (Un ete avec Baudelaire). In 2006, a fost distins cu Premiul pentru Critica Literara al Academiei Franceze, pentru studiul Antimodernii de la Joseph de Maistre la Roland Barthes.

De acelasi autor: Noi, Michel de Montaigne (1980), Ferragosto (1985), Spiritul Europei (1993), Cinci paradoxuri ale modernitatii (1990), Demonul teoriei (1998).

 

ISBN: 978-606-057-029-5
Format: 128×205
Nr. Pagini: 80
An Aparitie: 2020

 

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.071 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.