Ferestre - Marin Sorescu

Ferestre - Marin Sorescu
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2021
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE


Prezentam un volum cu eseuri, amintiri, reflectii si evocari de Marin Sorescu. Apare tarziu! Ratacit printre manuscrise, el constituie un alt punct de reper in rotunjirea unei biografii. Majoritatea sunt scrise in anii '60 – '70 si publicate in revista „Luceafarul". O perioada cand va publica alte creatii, nu lipsite de certa valoare (vezi volumele „Cronici literare", „Cronici dramatice" si „Proza scurta"). Acestea cuprind texte de Marin Sorescu, culese si publicate de noi.
Purtand titlul „Ferestre", asa cum insusi scriitorul si-a intitulat culegerea, eseurile cuprinse in cele trei sectiuni, „Ferestre spre viata", „.. spre lumea literara" si „... spre lumea artelor" impresioneaza prin spiritul de observatie, modul de a intui esentele in actul contemplarii, prezentarea lor intr-o viziune proprie. Regasim aspecte din realitate si evenimente traite cu intensitate. Negresit, viata literara si domenii ale diverselor arte ii sunt apropiate. Prozatori, poeti, dramaturgi, pictori, sculptori si muzicieni – un alt mod de prezentare si evocare – unele derulate in amintiri, portrete si plasmuiri cu trairi in configurari ideatice.
Un spirit daimonic in vizibila afirmare.


Specie a genului literar: Eseu

Gen: Beletristica

Subgen: Literatura moderna si contemporana

An publicare: 2021

Numar pagini: 154

Limba: Romana

Format: Fizic

Dimensiune (mm): 130 x 200

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.070 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.