Familia de Medici

Familia de Medici
Preț: 21,99 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Romane

DESCRIERE

Alexandre Dumas (1802-1870) avea 38 de ani cand, aproape falit, s-a mutat la Florenta unde a acceptat o comanda de la Galeria Uffizi, care i-a propus sa scrie un text in memoria familiei Medici, care au fost la originea crearii galeriei, unul dintre cele mai frumoase muzee din lume.

Dumas, va extrage din aceasta fresca ingredientele care vor face succesul marilor sale romane de mai tarziu. Bazandu-se pe mai multe surse, inclusiv cronicile florentine din secolele XIV si XVI, Machiavelli, Sismondi etc., Dumas exceleaza in arta de a transforma anecdota pitoreasca intr-o scena romantica (scena asasinarii ducelui Alexandre de M?dicis de catre Lorenzaccio este un model al genului!).

Como the Elder, Laurent the Magnificent, Leo X, Ferdinand I, etc... Dumas readuce la viata maretia si decadenta acestor personaje fabuloase intr-o carte care, conceputa initial ca o serie limitata, nu a fost regasita mult mai tarziu.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.