Explorez, aplic, rezolv! Culegere de probleme, teste si resurse pentru portofoliu, clasa a VIII-a, partea I

Explorez, aplic, rezolv! Culegere de probleme, teste si resurse pentru portofoliu, clasa a VIII-a, partea I
-20%
Preț: 18,40 lei
23,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Categoria: Matematica

DESCRIERE

Culegerea de probleme de matematica „Explorez, aplic, rezolv!” din colectia Carte Activa intruneste toate calitatile necesare unui instrument ideal de lucru la clasa/acasa si se adapteaza perfect si orelor sustinute online. Elaborata de o echipa cu o vasta experienta in domeniul educatiei, culegerea are la baza un concept inovator si dezvolta sistematic competentele prevazute de programa scolara pentru clasa a VIII-a, precum si de cea pentru examenul de evaluare nationala.

Culegerea este structurata in unitati de invatare. Fiecare unitate de invatare contine o serie de elemente constructive ce permit elevului sa avanseze in ritmul propriu, sa se autoevalueze si sa-si inregistreze evolutia sa in invatare. Mai precis:

- Problemele propuse la fiecare lectie sunt grupate pe 4 niveluri de dificultate;
- La fiecare lectie, sunt propuse 2 sau 4 probe de verificare (depinzand de faptul ca lectia este alocata pe una sau doua ore de predare), cu niveluri de dificultate diferite; profesorul are posibilitatea sa afle astfel, in timp real, in ce masura elevii au inteles conceptele nou predate;
- Fiecare unitate de invatare contine un exemplu de redactare (o problema rezolvata, insotita de sfaturi privind redactarea acesteia), un text ce prezinta elemente de istoria matematicii, precum si probleme recapitulative;
- La finalul unitatilor de invatare apar doua teste de evaluare sumativa, precum si o fisa de portofoliu;

Cartea Activa propune profesorilor sa dedice in cadrul orei un timp de 10-15 minute in care elevii pot sa rezolve simultan o proba de evaluare pentru a afla in ce masura au inteles si pot opera cu notiunile nou predate. Elevii pot alege una dintre cele doua probe de evaluare: Proba a – mai simpla, sau Proba b – mai dificila. Fisele ce contin probele si testele de evaluare pot fi detasate. In acest fel, oferim posibilitatea profesorului sa evalueze sistematic raspunsurile elevilor, acesta avand posibilitatea sa corecteze prin sondaj, dupa fiecare ora de clasa, 4-5 lucrari. Datorita acestui feedback continuu, elevii sunt orientati sa valorifice mai bine spatiul si timpul scolar.

In plus, in conditiile inchiderii scolii, fisa de evaluare poate fi decupata/fotografiata si postata pe platforma pe care elevii o folosesc la distanta, asigurandu-se astfel o evaluare rapida.

Cartea activa ajuta elevii sa avanseze in ritmul propriu si sa inteleaga ca matematica este un joc interesant, accesibil si util in viata de zi-cu-zi. Problemele abordeaza tematici variate, conectate la actiuni si contexte practice adecvate pentru elevii de clasa a VIII-a, stimuleaza gandirea si initiativa copiilor si valorizeaza atitudini pozitive.

 

Autori: Mihaela Singer, Cristian Voica, Carmen Avganti, Adrian Florea
Numar pagini: 128
Anul aparitiei: 2020
Format: 20x26

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.