Exceptia de neconstitutionalitate si Noul Cod de Procedura Penala

Exceptia de neconstitutionalitate si Noul Cod de Procedura Penala
-5%
Preț: 16,15 lei
17,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea prezinta jurisprudenta relevanta a Curtii Constitutionale, cu referire la dreptul penal si dreptul procesual penal. Aparitia noilor coduri, penal si de procedura penala, in februarie 2014, a reprezentat un moment de cotitura pentru teoreticienii si practicienii dreptului, o provocare majora datorita regandirii, intr-o noua logica, a normelor ce guverneaza procesul penal in diferitele sale faze.

De la intrarea in vigoare a acestora, Curtea Constitutionala a Romaniei a pronuntat mai multe decizii care constata neconstitutionalitatea mai multor dispozitii din acest cod, care incalca dreptul la un proces echitabil in componentele sale privind contradictorialitatea, oralitatea si egalitatea armelor.

Autorul a incercat si a demonstrat ca legislatiile noi, in speta noile coduri, penal si de procedura penala, ridica in practica mai multe probleme decat si-ar fi imaginat legiuitorul la momentul adoptarii lor.

Textul analizeaza procedura invocarii si solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate, raportandu-se la legislatia din domeniu, jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei, a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, dar si la literatura de specialitate, avand in vedere lucrarile de referinta ale unor autori romani si straini.

Deciziile Curtii Constitutionale selectate si prezentate de autor au rolul de a evidentia in special modul de rationament al acestei instante jurisdictionale constitutionale.


Conf. univ. dr. Jenica Dragan

An aparitie 2016
Nr. de pagini 94
Format 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.090 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.