Epistolariul romanesc pentru facerea a tot feliul de scrisori de Constantin Diaconovici Loga, Maria Micle, PRO UNIVERSITARIA

Epistolariul romanesc pentru facerea a tot feliul de scrisori de Constantin Diaconovici Loga, Maria Micle, PRO UNIVERSITARIA
-25%
Preț: 39,00 lei
52,00 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Categoria: Filologie

DESCRIERE

Pentru mine Epistolariul romanesc transcris in caractere latine a ramas multa vreme o lucrare de sertar, cu publicare amanata pentru o eventuala editie critica. Momentul prielnic s-a ivit in 2021, dorind prin contributia noastra moderna sa omagiem  memoria dascalului, la 180 de ani la aparitia editiei princeps.

 

Apropierea de Loga, mi-a fost prilejuita de elaborarea tezei de doctorat, pe care am sustinut-o in 2008 si pentru care Epistolariul mi-a furnizat, din punct de vedere metodologic, material lingvistic necesar analizei de continut pentru evidentierea normelor variantei dialectice banatene din epoca moderna, pe care l-am studiat in Anexe.

 

Orice compozitie reprezinta si o forma de comunicare a stilului celui care isi scoate la lumina gandurile asadar textele lui C. D. Loga ne ofera posibilitatea de dialog peste timp. Apropiindu-ma atat de mult de text, mi-a devenit implicit autorul foarte cunoscut si drag, pentru ca am ajuns sa ii inteleg modul de a gandi, dedicarea pentru profesie, incat in ciuda distantei temporale simt ca il cunosc personal si il asum drept mentor, profesor, model.

Nr. pagini: 326

Anul aparitiei: 2021

 

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.