Entuziasmul melancolic

Entuziasmul melancolic
-18%
Preț: 18,86 lei
23,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2007
Pagini: 238
Format: 11 x 18
Categoria: Proza diversa

DESCRIERE

Entuziasmul melancolic
Privind ordinea in care se cuvenea sa prezint sectiunile, intrucatva autonome ale cartii, am ezitat indelung pana la a ma decide asupra dispunerii celei mai putin evidente, initial� In mod logic, In pragul metafizic ar fi trebuit sa aiba intaietatea. L-am lasat pentru partea finala, preferandu-i Directii si inrudiri stilistice, a caror deschidere, � Realism socialist �, il plonjeaza pe cititor in plina epoca stalinista, la inceputul anilor 50. Urmeaza sectiunile: Limbaj, constiinta artistica, arte poetice, apoi Materialitatea lumii, reveria dupa departe si Iubirea, in fine In pragul metafizic.
O asemenea dispunere ofera particularitatea de a reprezenta o indepartare graduala de ceea ce regimul comunist ar fi voit sa faca din poezia romana, pe calea reintoarcerii acesteia la preocuparile si la inaltele sale interogatii din totdeauna.� (Ilie Constantin) Un manual indirect de literatura, scris sub dictatura intr-un regim de libertate interioara absoluta.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

18,48 lei
24,00 lei (-23%)
16,30 lei
25,07 lei (-34,98%)
Created in 0.073 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.