Elemente de pargmalinvistica a romanei vorbite regional

Elemente de pargmalinvistica a romanei vorbite regional
Preț: 19,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-85525-9-1
Editura:
Pagini: 184
Categoria: Curs

DESCRIERE

O interesantă şi incitantă lucrare ştiinţifică în domeniul pragmalingvisticii limbii române vorbite regional. Autoarea efectuează o cercetare într-o direcţie mai puţin frecventată: pragmatica unei limbi particulare.
De ce limba vorbită? Pentru că limba vorbită, după cum se ştie, este forma fundamentală de manifestare lingvistică (celelalte fiind derivate din aceasta).
De ce graiuri populare ? Deoarece corpusul utilizat constă din materialul lingvistic cules în comunităţile rurale româneşti şi concretizat sub forma textelor dialectale (TD) precum şi din texte germane din România (TGR), ca materiale de contrast. În abordarea materialului lingvistic, autoarea se situează pe poziţia pragmaticii interculturale.
Lucrarea se adresează tuturor acelora, specialişti şi nespecialişti, interesaţi de mecanismul comunicării umane în context social.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.