Electroterapie. Principii practice, ed a II-a

Electroterapie. Principii practice, ed a II-a
PRP: 89,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 72,98 lei
Diferență: 16,02 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Electroterapia este in continua dezvoltare. Apar in consecinta studii care valideaza sau invalideaza diferite informatii stiintifice, aparute la un moment dat. Apar de asemenea multe aparate medicale din ce in ce mai performante si tehnologizate. Rolul medicului specialist Medicina Fizica si Reabilitare (MFR)/ Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie (RMFB), este de a verifica intai prospectul aparatului achizitionat si de a-l folosi in concordanta cu recomandarile producatorului acelui aparat, integrand cunostintele sale din domeniu si apeland in acelasi timp, la studiile de specialitate accesibile la momentul respectiv.

Editia a doua este corecta cu atentie, revizuita, atent tehnoredactata si up‑datata.

Clar, recomand a inlocui „Electroterapie principii practice editia I” cu aceasta editie.

Unele probleme raman inca active, intre care, contraindicatiile specifice ale electroterapiei in diferite patologii, care trebuie larg dezvoltate, intr‑un alt material. Iata doar cateva exemple:

TECAR este o terapie propusa in moduri diferite de functionare si aplicare de catre firmele producatoare. Sunt aparate speciale, parte din aceasta gama, care sunt indicate de firma producatoare a fi recomandate in fracturi cu material de osteosinteza, sunt altele care au aceasta contraindicatie expresa in prospect. In consecinta, este un deziderat clar a se consulta cu atentie indicatiile producatorului inainte de a se recomanda aceasta terapie, in functie de aparatul achizitionat si de studiile existente la momentul respectiv. Ramane, desigur, la latitudinea specialistului de a folosi fiecare aparat dupa specificul sau.

Campul magnetic, campul electromagnetic este o terapie in general contraindicata in fracturi cu materiale de osteosinteza. Totusi sunt aparate in care sunt indicate de firma producatoare variante de camp magnetic indicate in fracturi cu material de osteosinteza; sunt insa alte aparate care au aceasta contraindicatie expresa. In consecinta si aici am sa specific a se consulta cu atentie indicatiile producatorului si de a se recomanda aceasta terapie in functie de aparatul achizitionat si de studiile existente la momentul respectiv.

Electrostimularile folosind curent de joasa frecventa sunt din ce in ce mai mult folosite in literatura internationala la pacientii cu cancere. In Romania nu sunt astfel de studii, cunoscute mie, pana in prezent, insa ramane la latitudinea specialistului de a le folosi, asa cum considera.

LASER‑ul nu este indicat in fracturi cu material de osteosinteza, insa a inceput a fi studiat de unii autori in fracturi cu materiale de osteosinteza la animale, insa nu inca la om. Studiile efectuate, nu arata modificari distructive locale, dimpotriva imbunatatiri, insa doar cercetari extinse ulterioare pot confirma si valida aceste observatii.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0942 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.