Eficienta, risc si fiabilitate

DESCRIERE

Volumul se constituie intr-un studiu de un deosebit interes asupra problemelor de eficienta, risc si fiabilitate in diferite segmente ale activitatii economice, realizat de specialisti in domeniu.

Lucrarea Eficienta, risc si fiabilitate debuteaza cu problematica eficientei, sustenabilitatii si riscului in evaluarea investitiilor finantate prin fonduri europene. Autoarea prezinta analiza cost-beneficiu utilizata pentru cuantificarea dezvoltarii durabile si identificarea riscurilor aferente, amprenta de carbon a unui proiect de investitii, amprenta ecologica a unui proiect de investitii, scoringul programelor de finantare.

Studiul urmator se refera la integrarea proprietatii industriale in strategia de dezvoltare si riscurile aferente. Autorul se apleaca asupra conceptului de proprietate industriala, asupra factorilor ce influenteaza mediul de risc al proprietatii industriale, punand in evidenta principalele categorii de riscuri asociate domeniului proprietatii industriale.

Un domeniu major de studiu il reprezinta managementul riscurilor bancare. Autoarea studiaza in principal problematica administrarii riscurilor: cadrul de administrare al riscului de credit, administrarea riscului de tara, expunerile fata de persoanele afiliate cu institutia de credit, operatiuni in conditii de favoare si analizeaza riscul de concentrare, riscul din securitizare, riscul de piata, riscul de lichiditate, riscul operational.

Lucrarea Eficienta, risc si fiabilitate continua cu analiza pietei de capital, studiindu-se aspectele conceptuale si structurale ale pietei de capital. Autorul prezinta piata de capital – componenta principala a pietei financiare, analizand: functiile pietei de capital, segmentarea pietei de capital, instrumentele financiare tranzactionate pe piata de capital, sistemul financiar in context european, piata de capital din Romania, precum si riscurile pe piata de capital.

In sfarsit, un ultim domeniu abordat este cel al fiabilitatii sistemelor, in care autoarele prezinta elemente de teorie si practica a sigurantei in functionare. Se studiaza fiabilitatea componentelor si sistemelor de tip serie, paralel si mixt si punerea lor in functiune in cursul procesului de productie. Sunt prezentate cele mai utilizate functii de repartitie in calculul fiabilitatii sistemelor: distributia exponentiala, distributia Weibull, distributia Log normala, distributia geometrica, distributia Poisson. Autoarele studiaza optimizarea fiabilitatii sistemelor binare coerente, optimizarea fiabilitatii sistemelor cu structura in serie, cu structura in paralel, serie-paralel, optimizarea redundantei, optimizarea mixta.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0642 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.