Educatia incluziva. Teorie si aplicatii - Editia a II-a, revazuta si adaugita

Educatia incluziva. Teorie si aplicatii - Editia a II-a, revazuta si adaugita
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Pagini: 244
Format: 16x23
Categoria: Altele

DESCRIERE

Editia a II-a, revazuta si adaugita. Prefata de Prof. univ. dr. habil. Cristian Stan

Volum editat impreuna cu Editura Eikon

Prin tematica abordata, deschiderile teoretice si praxiologice avansate, cartea de fata ofera atat cititorilor de specialitate, cat si publicului larg oportunitatea familiarizarii cu abordarile moderne privind problematica educatiei incluzive. [...] Astfel, lucrarea propusa cititorului se situeaza pe coordonatele provocarilor teoretice si praxiologice, oferind nu doar prescriptii metodologice, ci si un serios prilej de reflectie in raport cu educatia, scoala si societatea incluziva. (Prof. univ. dr. habil. Cristian Stan)

* * *

De remarcat ca ar fi potrivit ca sintagma CES (cerinte educative speciale sau cerinte educationale specifice) sa fie inlocuita cu CI (cerinte individualizate) cu scopul de a elimina etichetele injuste cauzate de prejudecati si de a evidentia nevoia de valorizare a potentialului individual, a diferentelor, a respectarii unicitatii persoanei conform  principiului invatarii centrate pe elev si al pedagogiei angajamentului. (Adriana Denisa Manea)

* * *

ADRIANA DENISA MANEA este cadru didactic universitar la Departamentul de Stiinte ale Educatiei, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca. Absolventa a Liceului Pedagogic Nasaud, este licentiata in Psihologie si a obtinut in 2010 un doctorat in Stiinte ale Educatiei. Activitatea didactica si de cercetare acopera o gama larga de domenii de interes in psihopedagogie, indeplinind functia de educatoare, invatatoare, profesor de psihopedagogie speciala, psiholog si manager scolar. Activitatea publicistica s-a concretizat in doua volume ca autor unic, doua volume in calitate de coautor, 9 volume de specialitate coordonate (2 ca unic coordonator, 7 in colaborare), peste 100 de publicatii (34 de capitole, 36 de articole/studii indexate in baze de date internationale, peste 45 de articole publicate in volume ale unor manifestari stiintifice internationale si nationale).ISBN: 978-606-797-510-9

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.