Economie si politici economice. Editia a III-a

Economie si politici economice. Editia a III-a
-5%
Preț: 16,15 lei
17,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2005

DESCRIERE

Cursul de Economie si politici economice se adreseaza studentilor din anul I al Facultatii de Administratie Publica care urmeaza forma de Invatamant la Distanta.

      Cursul urmareste sa asigure elementele fundamentale de gandire economica moderna indispensabile pentru un specialist cu studii superioare in administratia publica. Pentru a raspunde acestui deziderat, s-a considerat ca obiectivul disciplinei poate fi atins prin structurarea temelor pe trei parti precedate de „generalitati introductive” (Cap. 1). Astfel, dupa explicarea notiunilor fundamentale privind activitatea economica, sistem economic, caracteristicile sistemului „economie de piata”, precum si ale perioadei de tranzitie, cele trei parti ale cursului se refera la:

1. Structura si functionalitatea economiei de piata
(Cap. 2, sapte teme), in care sunt abordate probleme referitoare la utilizarea factorilor de productie moderni de catre subiectii activitatii economice structurati dupa legislatia din tara noastra referitoare la formarea si functionarea societatilor comerciale. Accentul se pune pe analiza economiei de piata pe cele cinci subsisteme: piata de bunuri si servicii, piata capitalului, piata muncii si piata monetara – valutara si de credit, cu interdependentele si aspectele lor specifice, incluzand comportamentul economic al agentilor economici.

2. Economia publica in sistemul economiei de piata (Cap. 3, trei teme), prin care se urmareste explicarea specificului economiei publice, a modalitatilor ei de functionare si fundamentarea economica a deciziilor publice in vederea eficientizarii si a optimizarii ei.

3. Teorii si politici macroeconomice (Cap. 4, sapte teme), in care sunt tratate principiile fundamentale ale teoriei macroeconomice (keynesiste si moneturiste) si ale politicilor macroeconomice, respectiv problematica economica ce intra in preocuparea administratiei centrale (a managementului guvernamental). Sunt analizate problemele teoretice si de  politica economica privind cresterea economica, ocuparea si somajul, inflatia si cele referitoare la relatiile economice externe reflectate in balanta de plati si in cursul valutar. In final, sunt evidentiate interactiunile dintre politicile macroeconomice.

Autorii


An aparitie 2005
Nr. de pagini 296
Format 14x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.069 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.