Economie

Economie
-20%
Preț: 43,20 lei
54,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-655-254-3
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 680
Categoria: Tratate

DESCRIERE

Economie

Prezentare:

In prezent viata economica pe plan national si international cunoaste un dinamism deosebit, marcat nu atat prin cresteri cantitative, cat mai ales prin transformari calitative care influenteaza, in proportii si forme diferite, soarta si destinele oamenilor si popoarelor. Fructificarea posibilitatilor de progres pe care le genereaza transformarile cu caracter revolutionar care au loc este, pentru noi, romanii, intr-o masura hotaratoare, legata de cresterea contributiei fiecarui membru activ al societatii. Pentru aceasta, o premisa de baza o reprezinta insusirea notiunilor de baza, a principiilor si mecanismului de organizare si functionare a economiei contemporane de catre toti cei angrenati in activitatea economico-sociala, cu mentiunea ca stringenta si amploarea acestui imperativ cresc, proportional cu pozitia, locul si rolul ocupat de fiecare in sistemul economiei nationale.
Pe piata exista si alte lucrari similare, dar acesta este singurul suport pentru cursul de economie al autorilor. Cartea trateaza teoria economiei generale cu date la zi si prezinta orientarile actuale ale economiei mondiale (ecologie, globalizare, integrare economica etc.). O pondere considerabila in cadrul cartii o detin capitolele consacrate trasaturilor si mecanismelor contemporane ale economiei de piata: cererea si oferta, valoarea si preturile, concurenta, banii si moneda, piata monetara, piata financiara, piata valutara, statul si politicile economice. S-a pornit, totodata, de la premisa ca intelegerea procesului de dezvoltare contemporana implica studiul macroeconomiei si, de aceea, s-a consacrat un spatiu corespunzator dinamicii economice si echilibrului, factorilor de crestere economica, precum si dezvoltarii durabile, cu toate determinantele ei economice. In fine, in conditiile accentuarii interdependentelor si ale globalizarii economiei mondiale, cursul consacra lectii si capitole distincte conceptelor si trasaturilor acestui proces si relatiilor economice internationale contemporane.
Acest curs se adreseaza tinerelor generatii din invatamantul superior, indeosebi celor care se pregatesc in domeniul dreptului, urmarind in primul rand analiza si explicarea bazelor generale ale economiei ca sistem real, precum si a procesului de formare si dezvoltare a economiei politice ca stiinta.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.070 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.