Drumul meu spre Damasc

Drumul meu spre Damasc
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2016
Categoria: Literatura

DESCRIERE

Un tanar militant de stanga din Venezuela are marea sansa de a obtine o bursa de studii in Romania. Este anul 1978, anul in care Romania intra pe un drum cu sens unic, drumul dezastrului economic si al conflictului social, provocat de masurile de austeritate de o asprime fara precedent, luate de regimul politic al lui Nicolae Ceausescu. Experienta, cu totul neasteptata, pentru un tanar idealist, iluzionat de romantismul activitatii sale semi-legale sau chiar ilegale desfasurate impotriva unei alte dictaturi, cea din tara sa, este in acelasi timp fascinanta si traumatizanta. Tanarul student de la Cluj descopera o Romanie sfasiata de contradictii, un mediu academic de cea mai buna calitate, un grup de intelectuali, aproape de aceeasi generatie, animati de idei generoase si idealuri romantice, dar prinsi in menghina unor comandamente si restrictii care nu au nimic in comun cu aceste idei si idealuri.

Povestea convertirii la realitate si la recunoasterea adevarului – acesta este drumul Damascului pe care il parcurge tanarul militant de stanga din Venezuela in Romania comunista a anilor ‘80. O carte semi-fictiune, cu observatii acute si cu dragoste fata de tara in care s-a format ca intelectual. Astazi, autorul este unul din liderii miscarii democratice de opozitie din tara sa, profesor universitar si un cunoscut comentator politic in presa scrisa si la televiziune.


Anul aparitiei: 2016
Nr. pagini: 264

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Cărți noi - Literatura

Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.