Dreptul Uniunii Europene. Culegere de grile si spete

Dreptul Uniunii Europene. Culegere de grile si spete
-15%
Preț: 12,67 lei
14,90 lei (-14,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: General

DESCRIERE

Lucrarea de fata constituie un instrument de lucru necesar pentru dezvoltarea rationamentului logico-juridic specific solutionarii unor litigii cu elemente de drept al Uniunii Europene si este compusa din grile teoretice si grile-spete. Fata de editia anterioara, lucrarea cuprinde grile noi, iar cele existente au fost revizuite in lumina modificarilor aduse de Tratatul de la Lisabona, intrat in vigoare la 1 decembrie 2009.

Intrebarile incluse sunt tipice pentru studentii facultatilor de drept, care descopera pentru prima data drep¬tul Uniunii Europene, pentru auditorii Institutului National al Magistraturii, precum si pentru practicieni.

Grilele se concentreaza asupra problemelor de drept institutional/constitutional european, care tin de aplicarea legislatiei UE pe teritoriul fiecarui stat membru, posibilitatea invocarii normelor europene in fata instantelor nationale, raspunderea statelor membre pentru prejudicii cauzate persoanelor prin incalcari ale dreptului european, procedura hotararilor preliminare, dar si de aspecte ale libertatilor fundamentale.

 


Autori: Beatrice Andresan-Grigoriu, Tudorel Stefan
Anul aparitiei: 2010
Numar pagini: 104

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.060 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.