Dreptul Uniunii Europene. Cronologie. Izvoare. Principii. Institutii. Piata interna a Uniunii Europene. Libertatile fundamentale.

DESCRIERE

Constructia europeana este examinata de autoare, in lucrarea „Dreptul Uniunii Europene”, din mai multe puncte de vedere esentiale, menite a oferi, prin perspectiva lor specifica, imaginea veridica, clara asupra Uniunii Europene.

 

   Autoarea dezbate in profunzime procesul evolutiv, originile si mecanismele fundamentale ale Uniunii Europene, furnizand o viziune clara si usor de inteles a entitatii europene.

 

 

 

   Cuprinsul lucrarii

 

   Lucrarea abordeaza aspecte precum:

 

Viziunea istorica a procesului european: de la instituirea Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului la Tratatul de la Roma din 1957.

Evolutia Uniunii: Europa celor sase, extinderile consecutive si marile momente istorice ale integrarii.

Tratatul de la Maastricht si pilonii esentiali ai Uniunii.

Structurile europene si tratatele definitorii: Amsterdam, Nisa, Lisabona.

Piata interna si libertatile fundamentale ale Uniunii Europene.

Analiza structurala a institutiilor europene: Parlamentul European, Consiliul European, Curtea de Justitie, Tribunale specializate si altele.

Procesul de largire si geopolitica Uniunii Europene.

Izvoarele dreptului Uniunii, principiile si obiectivele sale.

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0544 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.