Dreptul muncii. Editia a III-a. Revazuta si adaugita

Dreptul muncii. Editia a III-a. Revazuta si adaugita
-15%
Preț: 28,90 lei
34,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2013
Categoria: General

DESCRIERE

Dreptul muncii. Editia a III-a. Revazuta si adaugita. Autor : Radu Razvan Popescu

Dreptul muncii reprezinta ramura dreptului cu o dinamica extraordinara, cauzata atat de factori obiectivi, dar si subiectivi, legislatia muncii modificandu-se, in ultima perioada, intr-un ritm alert.

Astazi, dreptul muncii se afla la o rascruce de drumuri, modificarile survenite in legislatia muncii schimband radical viziunea asupra acestei materii. Astfel, Codul muncii a mers in directia flexibilizarii raporturilor de munca, ca urmare a strategiei in domeniul social implementata la nivelul Uniunii Europene– a aparut un nou act normativ, Legea dialogului social nr. 62/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, care reuneste o problematica extrem de complexa, respectiv, dialogul social (sindicate, patronat, Consiliul Economic si Social si Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social), contractul colectiv de munca, conflictele de munca si, nu in ultimul rand, o serie de elemente care tin de jurisdictia muncii si care, impreuna cu noul Cod al muncii, formeaza legislatia primara a muncii. Totodata, aparitia noului Cod civil si a noului Cod de procedura civila influenteaza, in mod direct, legislatia muncii; in acelasi timp, preconizata intrare in vigoare, in februarie 2014, a noului Cod penal va aduce o serie de modificari in materia raspunderi penale in cadrul raporturilor de munca.

In acest context, editia a III-a a cursului, fara a avea pretentii exhaustive, vizeaza institutiile fundamentale ale dreptului muncii si pune accent pe latura practica, concreta, a acestuia, cuprinzand studii de caz, din jurisprudenta interna si internationala, modele de formulare necesare in solutionarea litigiilor de munca, adresandu-se, atat studentilor, cat si practicienilor in domeniu

Nr. de pagini: 312
Format: Academic
Anul aparitiei : 2013

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.102 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.