Drept penal. Partea speciala. Volumul I - Infractiuni contra persoanei si infractiuni contra patrimoniului

Drept penal. Partea speciala. Volumul I - Infractiuni contra persoanei si infractiuni contra patrimoniului
-10%
Preț: 85,41 lei
94,90 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2020
Categoria: General

DESCRIERE

Cursul de „Drept penal. Partea speciala. Infractiuni contra persoanei si infractiuni contra patrimoniului” acopera materia de semestrul I din anul trei de studiu, dar nu a fost conceput doar pentru studenti. Modalitatea schematica de redactare faciliteaza asimilarea materiei, insa continutul este foarte dens, incercand sa cuprinda in propozitii succinte cat mai multe dintre problemele de drept ce fac obiectul testelor de tip grila.

Programa utilizata tine cont de tematica examenelor de admitere in magistratura si in avocatura, iar bibliografia folosita nu s-a limitat doar la autorii actuali consacrati, ci cuprinde si lucrari de referinta mai vechi, incepand cu „Explicatii teoretice ale Codului penal roman”, elaborata sub coordonarea profesorului Vintila Dongoroz.

Avand in vedere ca studiul dreptului penal presupune cunoasterea legislatiei, a doctrinei si a jurisprudentei, fiecare infractiune analizata a fost abordata din aceasta tripla perspectiva, fapt care ajuta mai bine la cunoasterea originii doctrinare sau jurisprudentiale a solutiilor propuse. Intrucat cunoasterea solutiilor din dreptul comparat contribuie de multe ori la o mai buna intelegere a dreptului intern, au fost expuse si solutiile legislative din Codurile penale german, francez, italian si spaniol.

Dreptul penal fiind un drept viu, cu multe probleme controversate nerezolvate, cursul prezinta deseori opiniile divergente exprimate in doctrina si in practica judiciara pe diferite aspecte, lasand deschisa dezbaterea asupra acestora. Avand convingerea ca cele mai bune solutii la chestiunile controversate sau a celor care doar in aparenta au fost clarificate nu pot fi obtinute decat in urma dezbaterilor, consideram ca un curs de drept isi atinge tinta daca poate fi un suport pentru acestea.

 

Nr. pagini: 536
ISBN: 978-606-8892-75-7
Data aparitiei: 2020

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.071 sec
7.4.21
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.