Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Sinteze si grile (SG), editia a III-a

Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Sinteze si grile (SG), editia a III-a
-25%
Preț: 63,68 lei
84,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: General

DESCRIERE

Detalii: Drept penal. Partea generala. Partea speciala. Editia 3.

O carte indispensabila pentru studenti, dar si pentru practicieni, a treia editie ofera cele mai recente solutii jurisprudentiale, dar si comentarii suplimentare ale unor solutii ale practicii judiciare. Totodata, lucrarea prezinta avantajul unei actualizari prin raportare la cea mai recenta legislatie in vigoare, incluzand si modificarile aduse prin Legea nr. 202/2010 („Mica reforma”) precum si deciziile Curtii Constitutionale cu privire la aceasta.

Intrarea in vigoare a Noului Cod Civil la 1 octombrie 2011 a impus adaptarea comentariilor la noile realitati juridice, avand in vedere efectele pe care unele institutii de drept penal le produc in materie civila (de pilda, cauzele care inlatura caracterul penal al faptei), sau legatura intrinseca dintre unele infractiuni si noul regim al bunurilor.

Lucrarea este deosebit de utila prin prisma structurii sale celor care se pregatesc pentru examenele mai sus amintite, sistematizand intr-o maniera simpla si practica opiniile si solutiile concordante in materie penala. Toate acestea sunt insotite si exemplificate prin jurisprudenta relevanta in materie, la randul ei riguros selectionata si inserata in cadrul comentariului. In plus, autorul, membru a numeroase comisii de elaborare a subiectelor la examenele de admitere in magistratura sau promovare in functii de executie a magistratilor, va propune peste 150 de grile pentru verificarea cunostintelor astfel dobandite.


Editia a III-a a lucrarii pastreaza stilul clar, concis, dar exhaustiv al editiilor anterioare si aduce multiple explicatii suplimentare unor institutii deja existente, acoperind astfel intreaga tematica solicitata la examenele de licenta, admitere la Institutul National al Magistraturii, in magistratura sau avocatura, promovare in functii de executie a magistratilor, la examenul de capacitate al magistratilor stagiari, respectiv definitivat al avocatilor stagiari.


Data aparitiei: 20 Dec 2011
Nr pagini : 584

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.083 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.