Drept international public. Sinteze pentru examne, editia a IX-a

Drept international public. Sinteze pentru examne, editia a IX-a
PRP: 84,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 72,17 lei
Diferență: 12,73 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:

DESCRIERE

Prezentul volum are avantajul unei prezentari sintetice si, in acelasi timp, cat mai cuprinzatoare, adusa la zi, a intregului domeniu al dreptului international public, fiind in principal un instrument ajutator de studiu pentru studentii facultatilor de drept sau din cele in care se studiaza dreptul international public. El se adreseaza, totodata, si celor care infaptuiesc invatamantul juridic si cercetarea stiintifica, avand rolul unui indrumar ce poate contribui la gasirea unor referinte utile sau la nasterea unor idei.

Structura

Structura pe 28 de cursuri, cu sublinierea aspectelor esentiale si a ideilor-cheie, raspunde exigentelor didactice amintite, la care se adauga o utila bibliografie minimala (obligatorie), respectiv o bibliografie selectiva pentru fiecare curs, conform materiei tratate. Acestora li se adauga un bogat set de anexe atent selectionate, destinate sa satisfaca atat cerintele activitatii de invatamant, cat si pe cele ale practicianului.

Despre editia 9

De la aparitia editiei anterioare, pentru noua editie, revizuita si adaugita, au fost luate in considerare evolutiile cele mai recente petrecute din 2015 pana in prezent in dreptul international public, dar si in aplicarea sa, accentul fiind pus inclusiv pe initiativele si practica Romaniei in aplicarea dreptului international.

Din cuprins

- Aparitia, evolutia istorica, definitia, rolul, scopul si limitele dreptului international
- Ordinea juridica internationala si izvoarele dreptului international
- Principiile si subiectele dreptului international
- Dreptul international al drepturilor omului
- Dreptul tratatelor si solutionarea diferendelor
- Raspunderea internationala a statelor
- Dreptul international penal, sanctiunile internationale si dreptul international umanitar
- Dreptul relatiilor economice internationale

Puncte forte

- Prezentare sintetica si, in acelasi timp, cat mai cuprinzatoare, adusa la zi, a intregului domeniu al dreptului international public
- Instrument ajutator de studiu pentru studentii facultatilor de drept
- Structura pe cursuri (28), cu sublinierea aspectelor esentiale si a ideilor-cheie
- Bibliografie generala si o bibliografie selectiva pentru fiecare curs, conform materiei tratate
- Bogat set de anexe atent selectionate

Despre autori

Adrian Nastase este doctor in drept si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti. Autor si coautor al unui mare numar de volume in domeniul dreptului international.

Bogdan Aurescu este doctor in drept si profesor universitar la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Autor si coautor al unui numar de 15 volume in domeniul dreptului international, respectiv a peste 120 de articole publicate in volume si reviste romanesti si straine.

 

Autori: Adrian Nastase, Bogdan Aurescu
Anul aparitiei: 2018
Numar pagini: 520
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1007 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.