Drept international privat. Partea generala, Partea speciala

Drept international privat. Partea generala, Partea speciala
PRP: 149,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 126,65 lei
Diferență: 22,35 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Prezentul tratat cuprinde, in Partea generala, analiza principalelor institutii de generala aplicare ale dreptului international privat, si anume: elementul de extraneitate; continutul, domeniul si izvoarele dreptului international privat; calificarea; retrimiterea; aplicarea legii straine; ordinea publica si frauda la lege in dreptul international privat; conflictul de legi in timp si spatiu; conflictul mobil de legi; alte feluri de conflicte in dreptul international privat. Partea speciala este dedicata analizei normelor conflictuale in toate ramurile si institutiile dreptului privat, respectiv: starea si capacitatea persoanei fizice si juridice; relatiile de familie; bunurile si fiducia; mostenirea; actele juridice in general si contractele speciale in materie civila si comerciala; faptele juridice; transporturile; raporturile de munca; dreptul de proprietate intelectuala.

Tratatul se intemeiaza pe prevederile Noului Cod civil si Noului Cod de procedura civila, regulamentele Uniunii Europene (inclusiv Regulamentele Roma I, Roma II si Roma III) si conventiile bi si multilaterale la care Romania este parte, jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene, practica judiciara si arbitrala romana si straina, doctrina de specialitate romana si straina, in materie.

Tratatul este destinat studentilor la nivel de licenta si cursantilor la master si doctorat, altor teoreticieni ai dreptului (cercetatori stiintifici etc.), practicienilor dreptului (judecatori, avocati, notari, consilieri juridici etc.), precum si oricaror persoane care doresc sa studieze dreptul international privat.

 

Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 776
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.1009 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.