Drept constitutional si institutii politice. Editia a IV-a, revazuta si adaugita - Simona Mihailescu

Drept constitutional si institutii politice. Editia a IV-a, revazuta si adaugita - Simona Mihailescu
-15%
Preț: 38,25 lei
45,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2021
Categoria: Constitutional

DESCRIERE

Editia a IV-a revizuita si adaugita a prezentului curs universitar de drept constitutional si institutii politice isi propune sa fie un real sprijin pentru insusirea unor concepte constitutionale si cunostinte care stau la baza aplicarii si interpretarii intregului sistem de drept.

Printre competentele specifice acestei discipline enumeram, cu titlu de exemplu: intelegerea locului si rolului dreptului constitutional si institutiilor politice in sistemul de drept romanesc; interpretarea si aplicarea legilor si a altor acte normative din perspectiva constitutionala; utilizarea posibilitatilor de control si de restabilire a constitutionalitatii legilor.

Elaborarea prezentei editii revizuite si adaugite a cursului a materializat eforturi deosebite in planul cercetarii stiintifice si actualizarii informatiilor in raport de modificarile legislative survenite de la publicarea editiei precedente. Acest aspect este motivat de caracterul complex al temei, de existenta unei bibliografii impresionante, nationala si straina, ceea ce a presupus structurarea si sistematizarea informatiilor, surprinderea diferitelor abordari asupra notiunilor si reglementarilor supuse analizei, precum si a interpretarilor oferite acestora.

In intreaga lucrare sunt analizate conceptele si ideile intalnite in literatura juridica romana si straina de specialitate, impletite cu opinii personale ale autoarei prezentului curs universitar si cu propuneri de perfectionare a cadrului legislativ actual.

 

ISBN: 978-606-39-0760-9
Format: Academic
Nr. pagini: 272
Anul aparitiei: 2021

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.077 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.