Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Editia 2

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor. Editia 2
-15%
Preț: 101,15 lei
119,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Categoria: General

DESCRIERE

Prezenta lucrare se infatiseaza ca un instrument compact ce contine o analiza unitara si substantiala a tuturor institutiilor ce se incadreaza in mod specific in domeniul obligatiilor civile, astfel cum acestea sunt structurate in Legea nr. 287/2009.

Lucrarea se infatiseaza ca o inspirata imbinare a controversatelor chestiuni doctrinare specifice institutiilor obligatiilor civile, in raport de care sunt precizate solutiile oferite de jurisprudenta acestei problematici.

La baza elaborarii acestei lucrari s-a avut in vedere aceeasi metoda didactica, de analiza comparativa, tranzitorie de la vechea reglementare a Codului civil din 1864 la noua reglementare a Legii nr. 287/2009, astfel cum aceasta a fost pusa in aplicare prin Legea nr. 71/2011.

Dat fiind faptul ca unele dintre textele legale din Codul civil in vigoare, prin continutul lor, reprezinta o transpunere a conceptiei doctrinare si a practicii judiciare nascute sub imperiul Codului civil din 1864, in lucrare au fost mentinute atat opiniile exprimate in literatura de specialitate, cat si pozitia practicii judiciare care raman de actualitate si in noul context juridic creat prin Legea nr. 287/2009.

Din cuprins

- vointa juridica si limitele acesteia in contract
- corelatia dintre forta obligatorie a contractului si forta legii 
- interventia legiuitorului in contracte
- teoria impreviziunii
- efectele specifice ale contractelor sinalagmatice
- raspunderea civila contractuala
- modalitatile, dinamica si stingerea obligatiilor
- garantarea executarii obligatiilor

Puncte forte

- analiza comparativa a materiei obligatiilor din perspectiva actualului si vechiului Cod civil
- evidentierea si analizarea sistematica a elementelor de noutate absoluta identificate in fiecare institutie ce compune materia obligatiilor civile
- abordarea materiei obligatiilor intr-o maniera in integrum si aproape exhaustiva

 

Anul aparitiei: 2020
Numar pagini: 312
Format: 13x20

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.065 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.