Din iubire pentru omul de azi. Cugetari pe marginea Patericului

Din iubire pentru omul de azi. Cugetari pe marginea Patericului
Preț: 20,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2020
Categoria: Religie

DESCRIERE

Pacea si linistea sufletului

Avva Pavel mesterul si Timotei, fratele lui, sedeau in Schit si de multe ori se facea intre dansii prigonire. Zis%u2010a avva Pavel: Pana cand vom petrece asa? Si i%u2010a zis lui avva Timotei: Te rog, cand voi veni asupra ta, rabda%u2010ma, si cand vei veni si tu asupra mea, te voi rabda si eu! Si facand asa, s%u2010au odihnit in celelalte zile ale vietii lor.


Viata launtrica a omului care L-a gasit pe Dumnezeu este nerautate, blandete, smerenie, este o continua trezvie a sufletului si stavilirea in sufletul sau a miscarilor paca-toase care distrug pacea. Omul vede purtarea de grija a lui Dumnezeu in viata sa si incearca sa pastreze pacea lui Hristos, dar, de indata ce Il uita pe Dumnezeu, incepe o lupta. Cu propriile puteri, cu propria vointa, este imposibil
sa depasesti pacatul, este nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.


Daca noi cautam dreptatea omeneasca, atunci in orice situatie de conflict cu siguranta ca ne vom indreptati, ne vom considera jigniti si ne va fi mila de noi insine. Auzind un cuvant de manie la adresa noastra, un cuvant suparator, nu vom putea sa iertam si sa ne smerim in fata aproapelui.
Pentru a stinge miscarea pacatoasa din suflet trebuie sa ne amintim de Dumnezeu, de iubirea Lui. Purtati%u2010va neputintele unii altora (cf. Galateni 6, 2) – scrie Apostolul Pavel.

 
 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.075 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.