Dimensiunea etica a culegerii de informatii, Claudia Lascateu (Gogoasa), Pro Universitaria

Dimensiunea etica a culegerii de informatii, Claudia Lascateu (Gogoasa), Pro Universitaria
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2021
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Lucrarea de fata se doreste a fi un instrument pentru practicieni, atat din domeniul juridic sau administrativ, cat si pentru cei din domeniul tehnic, cu ajutorul caruia sa poata conceptualiza problematica eticii aplicabile sferei culegerii de date digitale, care sa faciliteze dezvoltarea de politici publice relevante care sa raspunda cu o solutie si un plan de actiune unitar, care sa impuna o strategie de fond concordanta principiilor statului de drept pentru a raspunde amenintarilor la securitatea nationala.

Cercetarea desfasurata in aceasta lucrare a adus o perspectiva actuala asupra rolului eticii in culegerea de informatii digitale, mai ales din perspectiva stiintifica, fundamentand necesitatea corelarii practicilor organizationale cu reperele ce tin de managementul flexibil, orientat spre individ si spre solutionarea eficienta a provocarilor aparute. Sistemul de evaluare de risc etic concretizat prin aplicarea conditionarilor logice identificare in cercetarea realizata vine in sprijinul comunitatii nationale de informatii, dar si a altor servicii de informatii din spatiul european, fiind bazata pe principiile fundamentale comunitare.

Provocarea care ramane in discutia despre o etica a viitorului in tehnologie este reprezentata de adaptabilitatea la schimbare si fundamentarea bazelor unui comportament etic in spatiul digital capabil sa determine invatarea de catre inteligenta artificiala a modelelor corecte de actiune. Aceste repere vor construi calea pentru generatiile viitoare de ofiteri de informatii care vor fi influentati de modul in care sunt in prezent abordate chestiunile ce tin de etica culegerii de informatii digitale.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.064 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.