Dictionar latin-roman

Dictionar latin-roman
-20%
Preț: 37,60 lei
47,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-28-0933-7
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 1700
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

Dictionar latin-roman

Un dictionar latin-roman cuprinde lexicul unei civilizatii si al unui patrimoniu cultural de care ne despart aproape doua mii de ani si care este fondul subiacent al civilizatiei moderne actuale, al culturii europene si al culturii In general. Prin forta lucrurilor, aici multe cuvinte trebuie sa fie nu numai traduse, ci si explicate. Termenii care privesc institutiile politice, militare, religioase, termenii stiintifici si tehnici din orice domeniu (agricultura, medicina, drept, arhitectura, stiintele naturii, farmacopee), termenii filozofici, numirile geografice, istorice, numele si genealogiile mitologice, multe denumiri de mestesuguri, obiecte, ustensile, arme etc. etc. nu pot fi redate punindu-se in dreptul lor doar termenul corespunzator modern. Un asemenea dictionar serveste in acelasi timp ca un lexic succint de antichitati romane, o enciclopedie sumara, asa incit cel care il foloseste sa nu fie silit sa recurga la alte surse decit in cazul ca are nevoie de informatii mai ample. Am cautat sa satisfacem in limitele cuvenite aceasta cerinta.
Trecerea latinei tirzii - a celei populare, vorbite - spre limbile romanice particulare, care iau nastere in relativ scurta vreme, si a celei culte, carturaresti, la calitatea de superstrat de limba culturala, secole de-a rindul, in scoala, in actele oficiale si in administratie, in operele stiintifice, religioase, filozofice si tehnice de orice fel, ne-a facut, daca nu sa indicam - nu acesta este scopul dictionarului de fata - cel putin sa sugeram la ce cuvint romanesc sau modern a dus termenul latinesc si sa usuram astfel intelegerea genetica a unui foarte mare numar de cuvinte si deci notiuni de limba romana actuala si din alte limbi moderne.

Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Redactor: Sandor Skultety

OPINIA CITITORILOR

Rating general
5 (1 review)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
pentru bac si pentru admitere la facultate.. sper ca o sa reapara in curand..

Titluri de același autor

Created in 0.068 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.