Dictionar explicativ scolar - Dumitru I Hancu (Editia a IV-a, actualizata, Editie brosata)

Dictionar explicativ scolar - Dumitru I Hancu (Editia a IV-a, actualizata, Editie brosata)
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 472
Categoria: Dictionare

DESCRIERE

Editia a IV-a actualizata a Dictionarului explicativ scolar cuprinde explicarea a cca 13 000 de cuvinte-titlu din fondul de baza al limbii romane cu aproximativ 20 000 de sensuri.

In comparatie cu tirajele anterioare, prezenta editie a suferit o revizie stiintifica complexa a intregului material lexicografic, care, in linii generale, se rezuma la urmatoarele: au fost eliminate unele cuvinte evident nesolicitate ori din registrul lexical istoric, azi, pasiv; a fost operata o extindere simtitoare a registrului general de cuvinte; au fost reformulate o serie intreaga de definitii ale cuvintelor-titlu, au fost indicate/adaugate la unele cuvinte sensuri suplimentare, care in prezent au capatat o circulatie relativ mai larga.

Toate revizuirile/adaugarile/completarile s-au operat tinandu-se cont de aparitia unor lucrari noi in domeniu: Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane (DOOM-2), aparut in editia a 2-a (2005), siDictionarul explicativ ilustrat al limbii romane (DEXI), aparut in 2007.

Nr. de pagini: 472
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Dictionare - Cele mai vândute cărți

Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.