Dictionar de termeni si expresii juridice latine, editia a II-a

Dictionar de termeni si expresii juridice latine, editia a II-a
PRP: 44,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 38,17 lei
Diferență: 6,73 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Dictionarul se doreste a fi un instrument util, pus la dispozitia juristilor cu scopul informarii asupra unora din cele mai folosite expresii latine, dar si prin posibilitatea de a parcurge intr-o sinteza echilibrata aproape toate institutiile majore ale sistemului de drept.

Desi expresiile au fost preluate asa cum s-au transmis pana azi, totusi nu s-a urmarit analizarea acestora din perspectiva principiilor dreptului roman, ci studierea sensului si a semnificatiilor prezente.

in cele mai multe cazuri expresiile au fost analizate din doua perspective: pe de o parte, din perspectiva istorica s-a urmarit punctarea evolutiei respectivei institutii juridice in diverse etape ori izvoare juridice, iar pe de alta parte, identificarea semnificatiei acestora in diversele ramuri ale dreptului contemporan. De asemenea, de subliniat ca o perspectiva interesanta a lucrarii o constituie prezentarea principalelor opere juridice europene, antice si medievale, scrise in limba latina.

Ca si diferente fata de prima editie a lucrarii, dorim a mentiona identificarea textului de lege corespondent atat din Codul civil din 1864, cat si din Noul Cod civil, precum si inserarea unor referinte bibliografice menite a-i ajuta pe cei interesati de o abordare aprofundata a respectivelor expresii.

 

Autori: Lucian Sauleanu, Sebastian Raduletu
Anul aparitiei: 2013
Numar pagini: 976

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.