Dictionar de teologie ortodoxa

Dictionar de teologie ortodoxa
Preț: 135,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 990
Format: 20x27 cm
Categoria: Religie

DESCRIERE

Initiativa noastra de elaborare si publicare a unui Dictionar de Teologie Ortodoxa se inscrie intr-un proiect mai amplu, care va cuprinde, alaturi de Enciclopedia Ortodoxiei Romanesti si de Teologia Ortodoxa in secolul al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea, si alte dictionare ale unor discipline teologice, care sunt in curs de aparitie sau de pregatire. Aceste instrumente de studiu, necesare studentilor teologi, preotilor, reporterilor media si cercetatorilor, implinesc un rol didactic si unul misionar, venind in intampinarea tuturor celor ce doresc sa cunoasca esentialul credintei, cultului si spiritualitatii crestine ortodoxe.

Contributiile profesorilor de teologie, care s-au straduit sa evidentieze in mod stiintific si sistematic sensurile termenilor teologici si sa indice o minima bibliografie de specialitate, constituie rodul colaborarii dintre facultatile de teologie ortodoxa din cuprinsul Patriarhiei Romane. In contextul reinnoirii si dinamizarii vietii bisericesti din ultima perioada, s-a intensificat si activitatea de cercetare teologica universitara, fapt reflectat prin aparitia unor noi volume de studii, prin organizarea a numeroase manifestari stiintifice, prin stabilirea de parteneriate externe interuniversitare.

Anul comemorativ „Preot profesor Dumitru Staniloae”, sarbatorit printr-o serie de manifestari cultural-stiintifice la facultatile de teologie, dintre care cea mai importanta a reprezentat-o Congresul international din luna octombrie 2013, organizat de Patriarhia Romana prin Sectorul Teologic-Educational, a constituit un prilej de afirmare a specificului teologiei ortodoxe romanesti si un punct de plecare pentru alte cercetari in acest domeniu, care vor determina cresterea calitatii invatamantului teologic universitar. De aceea, consideram ca acest Dictionar de Teologie Ortodoxa va stimula activitatea de cercetare academica si va contribui la sporirea interesului pentru domeniul teologiei ortodoxe in mediul universitar romanesc. Pe de alta parte, prin utilizarea eficienta a contributiilor datorate eminentilor profesori de teologie din secolul al XX-lea, se pune in evidenta propria noastra traditie teologica, in scopul unei mai bune cunoasteri a ei de catre studenti, dar si in mediile universitare si nu numai.

Cunoscand si apreciind importanta acestui Dictionar de Teologie Ortodoxa, binecuvantam cu bucurie aparitia lui la Editura BASILICA a Patriarhiei Romane si ne exprimam speranta ca el va deveni un bun instrument de lucru in mainile studentilor si ale tuturor celor ce doresc sa cunoasca teologia ortodoxa.

† D A N I E L

PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE


ISBN: 978-606-29-0296-4

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.069 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.