Dialogul intercultural in predarea limbilor straine. Spre o pedagogie a diversitatii socioculturale

Dialogul intercultural in predarea limbilor straine. Spre o pedagogie a diversitatii socioculturale
-10%
Preț: 34,20 lei
38,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Categoria: Curs

DESCRIERE

Obiectul lucrarii de fata este predarea si invatarea limbilor straine in contextul european actual, marcat, pe de o parte, de fluidizarea granitelor nationale, iar pe de alta parte de acelasi pluriculturalism si acelasi plurilingvism ca in toata existenta sa de pana acum, doar ca diversitatea, diferenta, alteritatea nu se mai doresc a fi forme de delimitare intre indivizi, ci modalitati de imbogatire a existentei umane. Transformarile din plan social si economic au impus modificari si in plan educational. Astfel, limbile straine care pana nu demult erau considerate un obiect de studiu facultativ, static, inchis, chiar elitarist, devin acum unul din punctele nodale ale retelei educationale. Cunoasterea limbilor straine gireaza, intrun sens larg, accesul individului la viata sociala si succesul in viata profesionala.

Reusita deplina nu depinde insa doar de competenta lingvistica in limba tinta, ci si de un cumul de competente de comunicare si socioculturale care sa permita atat abordarea, perceperea, interpretarea si intelegerea mediului strain/tinta, cat si dialogul intercultural.

Referenti:
Conf. univ. dr. Maria Mihalciuc
Conf. univ. dr. Gabriela NechesReferent: Maria Mihalciuc, Maria-Gabriela Neches
Autor: Florentina Alexandru   
Data aparitiei: 15. 02. 2013
Numar de pagini: 400 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.