Despre post. Texte filocalice, maxime, cugetari

Despre post. Texte filocalice, maxime, cugetari
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2019
Pagini: 270
Format: 11x17
Categoria: Religie

DESCRIERE

Binecuvantam cu multa bucurie duhovniceasca initierea Colectiei tematice „Comorile Filocaliei”, la Editura TRINITAS a Patriarhiei Romane, in anul 2019, Anul comemorativ al traducatorilor de carti bisericesti in Patriarhia Romana, aducand astfel un omagiu pios Parintelui Profesor Dumitru Staniloae, traducatorul inspirat al Filocaliei romanesti, cel mai mare teolog ortodox roman si unul dintre cei mai talentati traducatori si comentatori de texte patristice in limba romana.
Noua colectie reprezinta o insemnatate deosebita pentru fiecare familie ortodoxa romaneasca. Aceasta colectie contine o selectie din cele mai frumoase texte filocalice, dar si unele maxime sau cugetari ale Parintilor a caror intelepciune duhovniceasca a fost intotdeauna incalzita de flacara dumnezeiestii Iubiri si de adierea harului Sfantului Duh.
„Comorile Filocaliei” ne ajuta sa adunam lumini in suflet si „comori in cer”! Aici vom gasi hrana duhovniceasca si multa pace pentru sufletele noastre. Vom gasi sfaturi si indemnuri sfinte ca sa ne innoim mintea atrasa tot mai mult de grijile cotidiene, sa ne curatim de patimi si sa cultivam virtuti, cu ajutorul lui Hristos, Cel Ce este „Calea, Adevarul si Viata” (Ioan 14, 6), Calea dreapta, Adevarul deplin si Viata vesnica.
Primul volum din noua colectie este dedicat Postului, ca ofranda libera a iubirii smerite a omului fata de Dumnezeu – Daruitorul vietii. Postul adevarat are ca scop eliberarea omului de lacomia fata de bunurile
materiale, limitate si trecatoare sau pamantesti, pentru a se uni, prin rugaciune si impartasire euharistica mai deasa cu Dumnezeu Cel Milostiv, Izvorul vietii si al bucuriei vesnice din Imparatia cerurilor. Postul
este nu numai material, ci si spiritual, adica postul de bucate si de pacate, mai precis infranarea ochilor de la priviri urate, infranarea gurii de la cuvinte jignitoare si infranarea simturilor de la porniri posesive
sau patimase.
Postul adevarat produce o schimbare a modului de a fi al omului, o trecere de la lacomia sau iubirea patimasa de lucruri materiale la cautarea de valori sau virtuti spirituale, pentru a cultiva mai intens rugaciunea sau comuniunea de iubire cu Dumnezeu Cel nematerial, nelimitat si netrecator, Daruitorul vietii si al fericirii vesnice.
Postul pacifica patimile egoiste, lumineaza mintea, sfinteste simtirile, schimba atitudinea si comportamentul nostru fata de oameni si fata de natura, intelegandu-le pe toate in lumina prezentei iubitoare a lui Dumnezeu – Creatorul universului si al omului1. In acest sens, nadajduim ca acest volum, care reuneste mai multe texte filocalice, maxime si cugetari despre Post si care inaugureaza Colectia „Comorile Filocaliei”, sa constituie un sprijin duhovnicesc pentru perioada Postului Mare, ca urcus duhovnicesc spre praznuirea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos, intrucat rugaciunea unita cu postul si cu milostenia ajuta sufletul sa invieze din moartea spirituala pricinuita de pacat. Prin urmare, postul adevarat este scoala a despatimirii si a sfintirii vietii, izvor de pace si de bucurie sfanta!
† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 

 

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.084 sec
7.4.11
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.