Delta Dunarii (colectia Calator prin tara mea). Text in limba Romana-Engleza

DESCRIERE

Minialbumul Delta Dunarii, din colectia „Calator prin tara mea”, este o calatorie fotografica prin delta formata la varsarea Dunarii in Marea Negra, o zona unanim apreciata drept unul dintre cele mai fabuloase locuri din Europa.

Aproximativ 50% din suprafata Deltei Dunarii se afla temporar sub apa (mai ales primavara), 45% este permanent acoperita cu apa si doar 5% (grindurile) reprezinta adevaratul „uscat”, neinundat niciodata. O vegetatie luxurianta si salbatica, de inceput de lume, acopera aceste intinderi de ape si pamant. Delta inseamna de fapt un labirint de brate, canale, mlastini, lacuri, grinduri de nisip si nesfarsite culoare de stuf. Ne pierdem in zavoaie de salcii albe ori in paduri amestecate, formate din plopi negri, plopi tremuratori, stejari, frasini pufosi, ulmi, meri si peri padureti; suntem pe domeniul plantelor agatatoare, precum lianele si vita salbatica, care se intrepatrund peste tot. Suprafete imense de stuf, papura, rogoz si pipirig formeaza un decor de neuitat; apele sunt acoperite pana departe in zari de mirifi ce covoare de nuferi albi si galbeni, intrerupte din loc in loc de insule plutitoare de plaur.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

13,50 lei
15,00 lei (-10%)
14,72 lei
16,35 lei (-9,97%)
10,80 lei
12,00 lei (-10%)
10,80 lei
12,00 lei (-10%)
10,80 lei
12,00 lei (-10%)
10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Created in 0.072 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.