De ce se tem bărbaţii de femei

De ce se tem bărbaţii de femei
-20%
Preț: 13,52 lei
16,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-8291-74-7
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 256
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

De când e lumea lume, bărbaţii domină femeile. Dar, dincolo de această evidenţă transistorică şi transculturală, rămâne o întrebare: de ce? Pentru că se tem. De un feminin sexual, sălbatic, juisant, primejdios, insaţiabil, muritor, mortifer, glacial, lesbian, infidel, misterios, invidios, incestuos, posesiv, sufocant, castrator, exclus, exigent, pasiv, masochist, castrat şi cel puţin ireprezentabil; un feminin care ar ameninţa în permanenţă ordinea falică şi care, mai ales, este erotic şi matern, incomprehensibil şi nebunesc de erotic şi matern. Iar ei nu ştiu că este şi femininul lor, al bărbaţilor...
Într-un limbaj accesibil, dar şi cu rafinate valenţe poetice, Jean Cournut transformă un periplu critic şi totuşi pasionant într-o încercare de restructurare a (aproape!) tuturor pieselor unui fantastic puzzle: frica masculinului de feminin.
Jean Cournut este membru titular al Societăţii Psihanalitice din Paris, al cărei preşedinte este în prezent. A obţinut, în 1984, premiul Maurice Bouvet de Psihanaliză, iar mai târziu a fost ales membru permanent al juriului care acordă acest premiu.

Titlul original: Pourquoi les hommes ont peur des femmes
Publicată de: Presses Universitaires de France, Paris
Limba originală: franceză
Traducere: Daniela A. Luca

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.070 sec
7.4.15
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.