Da sange si ia Duh!

Da sange si ia Duh!
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:

DESCRIERE

Volumul editurii Trinitas aduna cateva dialoguri cu duhovnici ortodocsi, publicate initial in saptamanalul "Lumina de Duminica" si in ziarul "Lumina" ale Patriarhiei Romane.

Pentru omul de azi, prins in valtoarea si in tumultul vietii cotidiene, dar totusi curios duhovniceste fata de lumea si timpul in care isi duce zilele, intalnirea cu volumul "Da sange si ia Duh!" este de un real folos pentru suflet in lupta cu patimile (lacomia sau egoismul) si cu ispitele acestui secol.

La intrebarile si problemele pelerinului curios raspund Arhim. Paisie Olaru; Arhim Arsenie Papacioc; Arhim. Teofil Paraian; Protos. Petroniu Tanse; Monahul Vlasie Aghioritul; Ieroschim. Iulian Prodromitul; Arhim. Zaharia Zaharou; Arhim. Symeon Cossec; Arhim. Melchisedec Velnic; Protos. Hrisostom Ciuciu; Protos. Policarp Stoian; Arhim. Arsenie Muscalu; Ierom. Macarie Simonopetritul; Arhim. Mihail Daniliuc; si Ierom. Teofan Munteanu.

Fragment din volum:

“CE FAC EU CA SA INTRU ACOLO UNDE DUMNEZEU MI-A PREGATIT LOC? 

Retras din lume, dar nu departe de oameni si de preocuparile lor spirituale, monahul athonit ne invata ca trairea unei vieti conforme cu Evanghelia nu este doar efort, doar asceza, nevointa, ci si mangaiere dumnezeiasca din partea harului. In drumul lui duhovnicesc, credinciosul este ajutat de ingerul pazitor si de sfinti. Fostul staret al Schitului „Prodromu", Parintele Petroniu Tanase, ne vorbeste in cele de mai jos despre marea cinste pe care Dumnezeu a facut-o omului cand l-a chemat la existenta fericita alaturi de El, in vesnicie. 

Parinte Petroniu, care sunt cauzele pacatului din lume? 

Sfintii Parinti vorbesc de doua rele: nestiinta si nepasarea. Acestea sunt, zice Sfantul loan Damaschin, „proptelele pacatelor". Toate pacatele izvorasc din necunoastere: nu stii invatatura Bisericii ori ai stiut ceva odata si le-ai uitat sau esti nepasator, nu te intereseaza prea mult lucrurile astea. Treaca-mearga, le faci. Pe asta se sprijina toate celelalte rele care sunt in viata omului, pentru ca este necesara si cunostinta, ca sa stii cum sa lucrezi duhovnicia. Constat la credinciosii care mai vin pe aici si ma intreaba ca foarte multi sunt nestiutori sau cunosc gresit anumite lucruri ale Bisericii si le aplica gresit sau nu le folosesc deloc, nu le inteleg. 

Omul si ingerul 

Cum influenteaza ingerul pazitor viata noastra, viata crestinului? 

Ingerul ne influenteaza, bineinteles. Vrajmasul cum influenteaza? Prin aducerea de ganduri rele. Tot asa si ingerul, pentru ca ingerul pazitor este duh si sufletul este duh, atunci cu puterea pe care o are sugereaza omului gandurile bune. Sunt niste lucruri care ne depasesc intelegerea, dar acestea ne arata ca cineva ne poarta de grija. Ingerul ne poarta de grija daca-I ascultam si tinem seama de sugestiile pe care ni le da."

 

Numar pagini: 358
Format: 15x22
Anul aparitiei: 2015

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.104 sec
7.4.19
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.