Cuviosul David, Batranul, copilul. Inaintemergatorului

DESCRIERE

Micul David s-a nascut in localitatea Gardinita din Grecia, in insula Eubeea, intr-o casa binecuvantata cu credinta. Fiind fiu de preot, era mereu dus la biserica, unde il atragea nespus, icoana Sfantului Ioan Botezatorul. 

 

Intrebat ce-i placea in biserica , copilul de doi ani raspundea enigmatic: ,,Ochii Maicii Domnului , Tronul lui Iisus Hristos si Aripile Sfantului Ioan Botezatorul.`` 

Intr-o dimineata , familia lui David s-a speriat , negasindu-si micutul in pat . De marti pana sambata , tot tinutul a fost alertat , oamenii pornind in cautarea lui ,dar spre disperarea tuturor , nimeni nu l-a descoperit pe micul David . 

Cu inima stransa de grija , preotul s-a hotarat in zorii zilei de sambata , sa mearga la biserica , pentru a sluji , ca de obicei , sfanta liturghie. 

Cand a intrat , a avut senzatia ca i se dezvaluie o taina - micul David statea in fata icoanei Sf. Ioan Botezatorul , caruia ii povestea ceva . Vazandu-si tatal ,copilul l-a intampinat cu bucurie si i-a zis: 

,,Sfantul Ioan Botezatorul m-a luat de mana si m-a adus aici, in casa lui . Mi-a spus sa nu-mi fie frica , fiindca sambata vei veni si tu la biserica , de unde vom pleca impreuna acasa . Eu il iubesc pe Sfantul Ioan Botezatorul si el ma iubeste pe mine .`` 

Aceasta intamplare a fost un inceput , deoarece relatia speciala dintre micul David si Sf. Ioan Botezatorul a continuat in chip frumos , de-a lungul intregii sale vieti. 

Dupa ani de rugaciune si bucurii duhovnicesti, David a plecat pe drumul credintei ,spre noi meleaguri , pentru a-i indruma si pe altii. Virtutile sale -dragostea , duhul jertfirii de sine , puterea cuvantului si iscusinta de a intra in sufletul omului, au facut ca oamenii sa -l considere mereu mai varstnic decat era in realitate , neuitand insa ca el va ramane de-a pururi , ,, copil al Inaintemergatorului ". 

Visand sa construiasca o manastire , Cuviosul David a ales un loc potrivit din tinutul Robies , unde s-a rugat ca Bunul Dumnezeu sa-i binecuvanteze cu apa .Dupa o zi , in acel loc a tasnit apa ,ceea ce i-a facut pe oameni sa aiba tot mai multa incredere in parintele David . 

Doi ani a calatorit Cuviosul David , in cautarea fondurilor pentru constructia manastirii. In Rusia , el a strans multi bani si obiecte pretioase , dar neavand cu ce sa le transporte, a hotarat sa le trimita spre casa , pe calea apelor. A scobit un bustean , a ascuns tezaurul acolo , l-a sigilat , iar apoi , aruncandu-l intr-un rau din Rusia ,s-a rugat:,,Cand voi pasi eu in insula Eubeea , ajuta Doamne - sa atinga tarmul Robies, busteanul cu bogatii." 

Dupa ce si-a incheiat calatoria , in timp ce se apropia de casa, parintele David a zarit un grup de oameni incercand sa ciopleasca un bustean . Le-a strigat :,, Nu veti reusi , fiindca acolo se ascunde tezaurul pentru noua biserica ".Facand semnul crucii, busteanul s-a deschis , dezvaluind bogatiile pentru noul lacas de cult , stranse cu truda , rugaciune si dragoste de Dumnezeu. 

Astazi Manastirea Sfantului David este la fel de cautata cum era cu 450 de ani in urma . Pelerinajul la Sfantul facator de minuni , readuce speranta oamenilor , in casele unde numele Domnului si Maicii Domnului sunt cinstite cu dragoste. 

Iar cine ii priveste icoana, pare sa auda in chip tainic , cuvintele copilului de demult , ce a stiut sa spuna ,dar si sa creada mereu :,,Sfantul Ioan Botezatorul ma iubeste , iar dragostea lui mi-a umplut inima ".

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.0506 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.