Cutremurarea temeliilor

Cutremurarea temeliilor
-20%
Preț: 20,80 lei
26,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 973-7970-88-8
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 208
Format: 13 x 20 cm

DESCRIERE

Cutremurarea temeliilor (The Shaking of the Foundations -1948), este una din cartile care l-au facut cunoscut pe Paul Tillich in afara mediilor filosofice sau teologice, aducandu-i foarte repede celebritatea. Scrisa la scurta vreme dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial - eveniment care prin atrocitatile si milioanele de victime pe care le-a produs a zdruncinat toate valorile pe care se intemeiase umanitatea pana la acea data, cartea este o meditatie grava asupra conditiei umane in noile conditii create de durerosul conflict. Temeliile de pana atunci ale relatiilor omului cu semenii, cu lumea si cu el insusi au fost intr-atat de clatinate incat vechile solutii s-au dovedit neputincioase, fiind necesare noi abordari, noi solutii. In ciuda acestei experiente tragice, eshatologia lui Tillich nu se construieste atat pe nelinistea sau angoasa apropierii iminente a sfarsitului, cat mai ales pe speranta neclintita intr-un viitor mai bun.

"Cand pamantul imbatraneste si piere, cand natiunile si popoarele mor, Dumnezeu schimba aspectele fiintei Sale infinite. El este temelia pe care sunt asezate toate temeliile; iar aceasta temelie nu se poate surpa. Exista ceva imuabil, neschimbator, de nezdruncinat, etern, care se manifesta in lumea noastra trecatoare si muritoare. La limita finitului, infinitul devine vizibil; in lumina Eternului, se vede efemeritatea temporalului... Daca temelia acestui loc si a tuturor locurilor incepe sa se clatine, raman doar doua variante: disperarea, care este certitudinea pieirii eterne sau credinta, care este certitudinea mantuirii eterne. "Lumea se va prabusi, dar mantuirea mea nu cunoaste sfarsit", spune Domnul. Aceasta este ceea ce trebuie sa numim religie sau, mai precis, temeiul religios al tuturor religiilor".


Cuprins

Capitolul I
CUTREMURAREA TEMELIILOR
Capitolul II
TRAIM IN DOUA ORDINI
Capitolul III
PARADOXUL FERICIRILOR
Capitolul IV
CEI DOI ROBI AI LUI DUMNEZEU
Capitolul V
MEDITATIA: MISTERUL TIMPULUI
Capitolul VI
FUGA DE DUMNEZEU
Capitolul VII
ADANCUL EXISTENTEI
Capitolul VIII
DESPRE EFEMERITATEA VIETII
Capitolul IX
TOATA FAPTURA IMPREUNA SUSPINA
Capitolul X
EXPERIENTA SACRULUI
Capitolul XI
JUGUL RELIGIEI
Capitolul XII
INTELESUL PROVIDENTEI
Capitolul XIII
CUNOASTERE PRIN IUBIRE
Capitolul XIV
LUCRAND ADEVARUL
Capitolul XV
TEOLOGUL (PARTEA I)
Capitolul XV
TEOLOGUL (PARTEA II)
Capitolul XV
TEOLOGUL (PARTEA III)
Capitolul XVI
MARTURISIREA DUHULUI CATRE DUH
Capitolul XVII
CEL CARE ESTE HRISTOSUL
Capitolul XVIII
ASTEPTAREA
Capitolul XIX
ESTI ACCEPTAT
Capitolul XX
NASCUT INTR-UN MORMANT
Capitolul XXI
NIMICIREA MORTII
Capitolul XXII
IATA, EU FAC UN LUCRU NOU


Traducator: Monica Medeleanu
Format: 13 x 20 cm
Numar de pagini: 208
Tipul tiparirii: Policromie
ISBN: 973-7970-88-8
An aparitie: 2007

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review

Titluri de aceiași autori

14,40 lei
18,00 lei (-20%)
18,40 lei
23,00 lei (-20%)
Created in 0.072 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.