Curtea Europeana a Drepturilor Omului - 60 de ani de functionare

Curtea Europeana a Drepturilor Omului - 60 de ani de functionare
-15%
Preț: 101,15 lei
119,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Sistemele de drept intern sunt bulversate de noile schimbari, caci atat dreptul, cat si mentalitatile trebuie sa se schimbe.

 

Juristii (judecatori, avocati, politisti, universitari, functionari...) sunt direct confruntati cu aceasta noua provocare – jurisprudenta abundenta a CEDO.

 

Prezenta lucrare se inscrie in aceasta perspectiva. Autorul ei, eminent jurist, cunoaste bine mecanismul Conventiei, intrucat a aplicat-o, in calitate de judecator la Curte. El stapaneste filozofia si aplicarea corecta, doua abordari indivizibile, ceea ce atesta valoarea lucrarii, pentru practicienii dreptului si pentru cetateni, in general.”

 

(Prefata 1 – prof. Luzius Wildhaber, presedinte CEDO, 1998-2004)

 

 

 

„Prin aceasta noua carte, Marin Voicu pare sa se indeparteze de tarmurile dreptului maritim, al carui maestru de necontestat este.

 

Totusi, cartea va veni in ajutor tuturor romanilor care au tangenta cu Conventia, pentru invocarea, interpretarea si aplicarea ei.

 

Aceasta va aduce mari servicii juristilor si justitiabililor din Romania si Moldova si va contribui la imbunatatirea calitatii cererilor adresate CEDO – Dumnezeu stie cate sunt ele de numeroase – si ii va descuraja, poate, pe unii de a se lansa intr-o aventura fara speranta.”

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.062 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.