Curs de drept administrativ. Manual de drept administrativ (curs caiet de seminar). Partea II - 2022

DESCRIERE

1. Drept administrativ. Partea a II-a. Curs universitar, editia a IV-a

 

Necesitatea unei editii noi a cursului de „Drept administrativ. Partea a II-a” s-a impus ca urmare a acumularilor legislative si jurisprudentiale care au intervenit dupa aproape patru ani de zile de la aparitia editiei precedente (martie 2018).

 

 Adoptarea de catre legiuitor a Codului administrativ in anul 2019 dar si a altor acte normative de modificare a legislatiei din domeniul dreptului administrativ, ne-au determinat sa revedem intregul cuprins al lucrarii si sa il actualizam, pentru a-l pune in acord cu actualul cadru juridic aplicabil administratiei publice.

 

Prezenta editie a IV-a cursului de „Drept administrativ. Partea a II-a” contine un numar de cinci capitole in care s-au analizat problematicile referitoare la: actul administrativ, contenciosul administrativ, raspunderea administrativa, domeniul public si proprietatea publica precum si serviciile publice.

 

Prin continut, structura si modalitatea de prezentare a informatiei, lucrarea se adreseaza in primul rand studentilor de la facultatile de drept sau administratie publica, precum si tuturor specialistilor din domeniul dreptului.

 

2. Manual de drept administrativ. Partea a II-a. Caiet de seminar, editia a V-a

 

Editia a V-a in anul 2022 a prezentei lucrari „Manual de drept administrativ. Partea a II-a. Caiet de seminar” apare in lumina tiparului date fiind modificarile legislative intervenite pe parcursul a patru ani de la editia anterioara (martie 2018-prezent), precum adoptarea Codului administrativ.

 

Intreg continutul lucrarii a fost revazut si pus in acord cu actualul cadru normativ aplicabil administratiei publice, pastrandu-se aceeasi structura si modalitate de prezentare a informatiei pe parcursul celor 14 teme: actul administrativ, contenciosul administrativ, raspunderea in dreptul administrativ, domeniul public – dreptul de proprietate publica.

 

Studentii, in pregatirea activitatii de la seminar, au la dispozitie multe exercitii practice, spete, aplicatii, teste grila ori teme de referat, necesare studiului individual pentru asimilarea materiei predate la curs.

 

Lucrarea constituie un instrument util pentru studentii facultatilor de drept sau administratie publica, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra informatiilor predate deoarece caietul de seminar a fost gandit in completarea cursului si se coreleaza cu acesta.

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.105 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.