Curierul fiscal nr. 4/2020

Curierul fiscal nr. 4/2020
-15%
Preț: 32,22 lei
37,90 lei (-14,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 40
Format: Necartonata
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Numarul 4 din 2020 prezinta aspecte practice din domeniul fiscalitatii in privinta unor situatii care inca necesita lamuriri in materie, incluzand si ultimele noutatile legislative in materie.

  • Infocurier

- Legislatie nationala fiscal-contabila publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in perioada 1 iunie - 30 iulie 2020.

- Calendarul obligatiilor fiscale pentru lunile iulie-august 2020.

  • Impozite directe

Alina Andrei (Tax & Transfer Pricing Partner al Cabot Transfer Pricing) ne vorbeste despre   un proiect de ordin emis de ANAF, privind verificarea de la distanta sau desk-auditul, in cadrul careia poate fi emisa o decizie de impunere pentru abateri punctuale fara necesitatea de a efectua o inspectie fiscala.

  • Utile

Carmen Gheorghe (Conf. dr., Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania Brasov) prezinta unele aspecte financiar-bancare ale crizei Covid. In aceste cateva luni – din 13 martie 2020 – declararea starii de urgenta – activitatea bancara s-a confruntat cu o diversitate de provocari, respectiv de riscuri, nu numai de natura financiara, ci si de alt tip, unul dintre cele mai reale fiind riscul legislative (amanarea ratelor la credite, problema salvarii bancilor pentru locuinte, a executarilor silite si a popririlor, scaderea profitului bancar, cresterea numarului de litigii solutionate amiabil prin CSALB, scaderea creditarii s. a.)

  • Ghid fiscal

1. Cum se calculeaza, incaseaza/declara impozitul pentru venitul obtinut din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal prin acte juridice intre vii la notar?

2. Un pictor care a incasat contravaloarea unui tablou vandut unei persoane fizice, un artist care a participat in calitate de interpret la un eveniment organizat de o persoana fizica si a incasat o suma de bani de la aceasta persoana fizica datoreaza impozit pentru aceste venituri?

3. Se datoreaza impozit pentru dividendele platite de o persoana juridica romana catre un fond deschis de investitii din Romania care este actionar?

4. La calculul rezultatului fiscal sumele incasate cu titlu de despagubiri in baza unei hotarari judecatoresti nationale sunt venituri impozabile?

5. Care este termenul de depunere a contestattiei formulata impotriva unui act administrativ fi scal?

6. Cand nu este obligat organul fiscal, inaintea luarii deciziei, sa asigure contribuabilului/platitorului posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere cu privire la faptele si imprejurarile relevante in luarea deciziei?

  • Jurisprudenta CJUE
  • Index alfabetic si legislativISBN: 1841-7779

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.089 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.