Cultura teologica romaneasca, Mircea Pacurariu, Basilica

Cultura teologica romaneasca, Mircea Pacurariu, Basilica
Preț: 28,80 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Religie

DESCRIERE

Volumul face o prezentare generala a contributiilor teologice romanesti la istoria culturii nationale, incepand cu perioada „daco-romana” si continuand pana in zilele noastre.

„Lucrarea Parintelui Preot prof. dr. acad. Mircea Pacurariu, Cultura teologica romaneasca, prima de acest gen la noi, reuseste sa puna in lumina rolul Bisericii Ortodoxe Romane si al slujitorilor ei in crearea limbii literare romanesti, in promovarea istoriografiei, a lingvisticii, a pedagogiei si a muzicii, in dezvoltarea invatamantului romanesc de toate gradele. Aportul masiv si determinant al Bisericii la progresul culturii romanesti, indeosebi pana la capatul epocii moderne. Consideram ca aceste contributii substantiale ale Bisericii Ortodoxe Romane la nasterea si dezvoltarea spiritualitatii romanesti si la modelarea culturii nationale trebuie sa fie mai bine cunoscute si apreciate astazi, cand societatea romaneasca are nevoie de afirmare a propriei sale identitati pe plan national si universal”. (Din Cuvantul inainte al Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane)

 

Numar pagini: 311
Format: 17x24
Anul aparitiei: 2011

OPINIA CITITORILOR

Nu există opinii exprimate. Fii primul care comentează. scrie un review
Created in 0.084 sec
7.4.16
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.